Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: В Україні зафіксували нові випадки коронавірусу, пацієнтів ізолювали


Нові епізоди захворювання на коронавірус – у Житомирській та Чернівецькій областях
Нові епізоди захворювання на коронавірус – у Житомирській та Чернівецькій областях

МОЗ: в Україні підтверджено 2 нових випадки коронавірусу – у Житомирській та Чернівецькій областях

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про два нових підтверджених випадки інфікування громадян через коронавірус.

«В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів», – йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства охорони здоров’я.

Згідно з повідомленням, пацієнти ізольовані, їм надають симптоматичне лікування.

Раніше в Україні був зафіксований один випадок захворювання на COVID-19 – у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

Ще новини по коронавірусу:

  • Трамп закрив США для європейців через коронавірус

  • В Італії захворів на COVID-19 одноклубник Кріштіану Роналду, а у США НБА зупинила чемпіонат

  • В актора Тома Генкса і його дружини виявили коронавірус

  • Жодних обмежень в русі залізницею в Україні через коронавірус немає – міністр інфраструктури

  • МЗС України закликає українців утриматися від поїздок до 11 країн

  • Перша смерть через коронавірус у сусідній Польщі – померла 57-річна жінка

  • НБУ знезаражуватиме гривні через загрози, пов'язані з коронавірусом

Поліція затримала 15 учасників інциденту з Сергієм Сивохом

Поліцейські затримали і доставили у відділок 15 людей, які влаштували сварку та штовхнули радника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Сивоху, повідомила пресслужба поліції Києва.​

Представники «Нацкорпусу», як стверджує поліція Києва, «влаштували сварку» під час презентації «Національної платформи примирення і єдності», і «штовхнули» радника секретаря РНБО Сергія Сивоха. Керівника київського міського осередку «Нацкорпусу» Сергія Тамарина обурило, що під час своєї презентації Сивохо і його помічники не згадали про безпосередню участь Росії у війні на Донбасі. Після відповіді – «це багатошаровий конфлікт», Сергія Сивоха збили з ніг.

Кіпр: острів українських скарбів. Навіщо Зеленський, Порошенко та олігархи «прописують» там свій бізнес (спецрепортаж)

Кіпр – острівна держава та популярний пункт призначення при виведенні українських грошей за кордон. Ціла низка факторів стимулює бізнесменів використовувати офшорні юрисдикції. І Кіпр, хоч і не є офшором у класичному розумінні – але частину його функцій виконує: низькі податки, анонімність, захист від рейдерства та арештів бізнесу. Цим послуговуються не лише пересічні бізнесмени – але й ті, хто при владі або на владу впливають.

Те, що поєднує непримиримих ворогів-олігархів, політичних опонентів, колишніх президентів та нинішнього главу держави – їхні банки та заводи, фабрики та телепродакшени часто мають саме кіпрську прописку. І, як виявили «Схеми», часом їхні фірми на Кіпрі навіть зареєстровані просто «під одним дахом».

Слідчі затримали другого підозрюваного у викраденні Вербицького та Луценка

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України 12 березня затримали другого підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, повідомила пресслужба ДБР.​

Згідно з повідомленням, цьому чоловікові ще 27 лютого повідомили про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 ККУ) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 ККУ). Коли він не з'явився на виклик, правоохоронці отримали дозвіл слідчого судді на затримання.

За даними слідства, мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із 9 «тітушок», організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту.

У Лівані знайшли унікальне Євангеліє Івана Мазепи арабською мовою, видане в Алеппо

За історією віднайдення Євангелія, виданого арабською мовою на гроші гетьмана Івана Мазепи, можна зняти цілий документальний детективний серіал. Кілька Біблій, серед яких, ймовірно, є і надруковане у 1708 році в Алеппо коштовне Євангеліє, були знайдені послом України в Лівані в кількох православних і греко-католицьких монастирях.

Як вдалося знайти унікальне видання? Що то був за час, коли гетьман українських козаків давав гроші на видання арабською мовою «священного письма»? Та які історичні паралелі можна тут побачити?

Ексдепутат Єгор Фірсов повідомив, що в Києві спалили його машину

Колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов, який із кінця 2019 року виконує обов’язки голови Державної екологічної інспекції України, повідомив про підпал його автомобіля в Києві вночі 12 березня.

«Щойно просто під будинком невідомі спалили мою машину. Пожежники прибули оперативно і загасили вогонь, але відновленню авто вже не підлягає. В даний момент спілкуюся з поліцією», – написав Фірсов у фейсбуці близько 3:00 12 березня.

«Мабуть, таким чином оцінили роботу моєї команди на чолі екоінспекції. Реальні штрафи для забруднювачів, антикорупційні чистки не подобаються багатьом. Ось і відповідь», – додав Єгор Фірсов.

Не панікуйте і піклуйтесь про своє здоров'я!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG