Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр назвав «фейком» обмеження щодо виїзду на роботу за кордон


Жодних обмежень уряд не встановлював, сказав Денис Шмигаль
Жодних обмежень уряд не встановлював, сказав Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що уряд не встановлював обмежень і заборон щодо виїзду українських громадян на роботу за кордон. Він сказав про це 13 травня під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Стосовно обмеження виїзду – це фейк і брехня. Жодних обмежень уряд не встановлював. Сьогодні ведуться переговори з європейськими урядами про те, що якщо наших громадян запрошують на роботу в європейські країни, то це має бути офіційна робота, мають бути медичні гарантії, має бути гарантія повернення людей сюди, гарантія їх нормальних роботи і умов проживання там. На офіційному рівні ми вперше отримали змогу на рівних вести діалог про захист інтересів наших людей в європейських країнах», – сказав Шмигаль.

За словами голови уряду, йдеться лише про «турботу про наших громадян».

«Також важливим моментом є те, що якщо ми сьогодні говоримо, що люди їдуть на роботу в Європу, то це не має бути двотижневий туризм: імпорт-експорт коронавірусу», – додав Шмигаль.

Раніше МЗС України заявило про відсутність додаткових обмежень для виїзду громадян України за кордон.

Таке роз’яснення від МЗС з’явилося після того, як у ЗМІ повідомили, що днями посольство Великої Британії у соцмережі спочатку повідомило, що українці повинні отримати дозвіл для виїзду до Британії від МЗС України, але пізніше змінило своє формулювання, вказавши, що статус громадян із дозволом на проживання у Великобританії просто має бути підтверджений.

29 квітня стало відомо, що громадяни України, які планували полетіти на заробітки до Великої Британії і прибули до аеропорту «Бориспіль», не можуть вилетіти. Пізніше з’ясувалося, що рейс був затриманий через порушення з боку авіакомпанії.

XS
SM
MD
LG