Доступність посилання

ТОП новини

«Перемога є, гри немає». Що пишуть соцмережі про історичну перемогу збірної України?


Андрій Ярмоленко забив вже другого м'яча на «Євро-2020»
Андрій Ярмоленко забив вже другого м'яча на «Євро-2020»

Збірна України здобула першу перемогу на «Євро-2020». Підопічні Андрія Шевченка виграли у Північної Македонії із рахунком 2:1. Для «синьо-жовтих» це перша перемога на чемпіонатах Європи за 9 років. Востаннє українці виграли в «Євро-2012» у матчі проти Швеції. Після цього розпочалася українська програшна серія на континентальних першостях, яка складала шість матчів. Українці програли 2 матчі у 2012 році, усі матчі (а їх було 3) у 2016 році, а також один вже на цьому чемпіонаті Європи. Ми переглянули соціальні мережі, щоб дізнатися, що там пишуть про історичну перемогу.

Перший тайм матчу України та Північною Македонії «синьо-жовті» з легкістю можуть записувати собі в актив. На 29-й хвилині гол у ворота суперників забив Андрій Ярмоленко. Загалом для Ярмоленка це вже 42-й гол за збірну України. Щоб перевершити рекорд, який належить головному тренерові збірної України Андрію Шевченкові, Ярмоленкові треба забити ще 7 м'ячів.


Другий гол українців у матчі забив Роман Яремчук. У «синьо-жовтій» формі це вже його 10-й забитий м'яч. Цікаво, шо Ярмоленко та Яремчук стали першим дуетом в історії, який забив по одному м'ячу в кожному матчі з двох стартових ігор.

На 57-й хвилині Північній Македонії вдалося забити один гол українцям, але цього було замало, щоб вирвати перевагу в команди Шевченка. Як результат, перемога!


«Україна – Північна Македонія 2:1 Емоційна та результативна гра від збірної України. Дякую команді за таку важливу перемогу. Попереду матч з Австрією. Віримо в вас!» – пише голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

«Нам була потрібна лише перемога. І наші хлопці нам її дали», – пише членкиня депутатської групи «Довіра» Лариса Білозір.


Попри важливі три очки в активі збірної України, грою самої команди вболівальники залишилися незадоволені. Про що і пишуть в соціальних мережах.

«Гра мені не сподобалася. Замість того, щоб добити суперника, на другий тайм вийшла «банда піжонів» на чолі з Малиновським-Зінченко. Алло, хлопці! Чому в «Сіті» та «Атланті» ви такого собі не дозволяєте? Другий тайм відходили пішки. Сором та ганьба. Результат добули, молодці, але так далі не можна», – пише футбольний оглядач В'ячеслав Заховайло.

«Не бачу підстав занадто радіти. З такою грою далі робити нічого. Проти швидкісних агресивних команд повільна, обережна, а вірніше – боягузлива гра на захист та на власного воротаря може закінчитися тільки ганебною поразкою із розгромним рахунком. Може Шева піділлє їм в їжу якогось «озвіріну», бо інакше австріяки будуть їх возити на полі як дворових хлопчиків», – пишуть вболівальники.

«Така перемога гірша, ніж поразка від голландців. Це відверто слабко. Кричати марні похвали не хочу. Я б швидше привітав Північну Македонію з гідною грою і мінімальною поразкою, ніж Україну з беззубою перемогою, оскільки клас наших гравців несумірно вищий, ніж суперників. Якщо не буде зроблено висновків, то гра з Австрією може вийти вельми проблематичною», – пишуть вболівальники.

А ось, що написав головний тренер збірної України Андрій Шевченко після переможного матчу.

  • Зображення 16x9

    Ольга Модіна

    У 2012 році закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «журналістика». На Радіо Свобода із 2018 року. Пишу про спорт та медицину

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG