Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили сквер на честь Героя України, розвідника Максима Шаповала


Максим Шаповал загинув внаслідок вибуху автомобіля 27 червня 2017 року, справу класифікували за статтею «теракт»
Максим Шаповал загинув внаслідок вибуху автомобіля 27 червня 2017 року, справу класифікували за статтею «теракт»

У Києві на Повітрофлотському проспекті, 11-13, в неділю відкрили сквер на честь Героя України, розвідника, генерал-майора Максима Шаповала та пам’ятного знаку, присвяченого українським розвідникам, повідомляє пресслужба КМДА.

«Особливо приємно відкривати сьогодні сквер на честь легендарного розвідника, Героя України, генерал-майора Максима Шаповала. Справжнього патріота і професіонала, досягнення якого мають особливе значення в боротьбі з російським агресором», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

Він нагадав, що раніше у столиці вже відкрили меморіальну дошку на фасаді будинку, де мешкав Максим Шаповал, також його іменем назвали вулицю, на якій він жив.

У центрі скверу встановили садово-паркову скульптуру із емблемою управління розвідки – пам’ятний знак, присвячений українським розвідникам. Автор проєкту – народний художник України Микола Білик.

Співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони Максим Шаповал загинув внаслідок вибуху автомобіля, що стався у Солом’янському районі Києва близько восьмої ранку 27 червня 2017 року. Справу класифікували за статтею «теракт». Українські медіа з посиланням на свої джерела у Головному управлінні розвідки та у прокуратурі, називали основними версіями убивства Шаповала дії російських спецслужб або ж, менш імовірно, – відповідь угруповань бойовиків на «усунення» їхніх ватажків.

Читайте також: Вшанування розвідника Шаповала: від меморіалу – до розкриття убивства?

XS
SM
MD
LG