Доступність посилання

ТОП новини

Число жертв теракту в Кабулі зросло до 170 – CBS News


Афганці під час ідентифікації тіл загиблих поблизу аеропорту Кабула, 27 серпня 2021 року
Афганці під час ідентифікації тіл загиблих поблизу аеропорту Кабула, 27 серпня 2021 року

Щонайменше 170 людей загинули в результаті теракту, який стався в аеропорту Кабула ввечері 26 серпня. Про це повідомляє 27 серпня з посиланням на Міністерство охорони здоров’я Афганістану телекомпанія CBS. Раніше йшлося про 110 загиблих.

Поранень унаслідок вибухів зазнали щонайменше 200 людей.

Раніше Пентагон підтвердив, що серед загиблих є 13 американських військових, ще 18 поранені.

Вибухи пролунали 26 серпня біля одного з в’їздів на територію аеропорту, звідки проводять евакуацію.

Відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава». У своїй заяві угруповання вказано, що ціллю нападу були ті, хто працював з американською армією.

Президент США Джо Байден назвав загиблих американських військовослужбовців героями і заявив, що Сполучені Штати знайдуть і покарають тих, хто скоїв теракт. За його словами, Пентагону вже доручено розробити план удару у відповідь.

Байден також сказав, що евакуацію з Кабула продовжать, а плани вивести американських військових з Афганістану до 31 серпня не переглядатимуть.

Президент Франції Емманюель Макрон засудив напад у Кабулі і відзначив «героїчні зусилля» тих, хто перебуває на місці для забезпечення евакуації.

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес також засудив напади і заявив, що навіть після терактів іспанський уряд буде намагатися вивезти якомога більше людей з Афганістану в безпечне місце.

Австралія та Норвегія призупинили евакуацію своїх громадян з Афганістану.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG