Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Поклонської переконаний, що Київ не зможе домогтися її екстрадиції в Україну


Українські правоохоронці інкримінують Поклонській державну зраду та причетність до незаконної заборони Меджлісу
Українські правоохоронці інкримінують Поклонській державну зраду та причетність до незаконної заборони Меджлісу

Адвокат Максим Могильницький, який представляє, зокрема, інтереси експрокурорки анексованого Криму Наталії Поклонської у справі про «державну зраду», назвав «нездійсненними» очікування Києва домогтися екстрадиції Поклонської в Україну після її призначення послом Росії в Кабо-Верде.

«Я точно знаю про існування Віденської конвенції, 29-та стаття якої говорить: «Особистість дипломатичного агента недоторканна. Він не підлягає арешту або затриманню у будь-якій формі. Держава перебування зобов’язана ставитися до нього з належною повагою і вживати всіх необхідних заходів для запобігання будь-яким посяганням на його особистість, свободу або гідність», – написав адвокат у фейсбуці.

Раніше Могильницький заявляв, що його підзахисні, серед яких і російський глава Криму Сергій Аксьонов, спікера кримського парламенту Володимир Константинов, не з’являться в суд на материковій частині України через «політичний характер справи».

Президент Росії Володимир Путін цього тижня підписав указ про призначення послом Росії в Кабо-Верде Наталії Поклонської, колишньої депутатки Держдуми Росії і ексглави прокуратури анексованого Криму.

Після цього спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко нагадав, що Поклонська перебуває в розшуку ї їй від відповідальності «сховатися не вийде, навіть в Африці».

Наталія Поклонська була українським прокурором до окупації Криму. Після введення російських військ на півострів у березні 2014 року була призначена прокурором Криму. У 2016 році була обрана в Держдуму за списком «Єдиної Росії». Українські правоохоронці інкримінують Поклонській, зокрема, державну зраду та причетність до незаконної заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG