Доступність посилання

ТОП новини

Монастирський підтвердив, що з підробним COVID-сертифікатом затримали ексдепутатку Савченко


Надія Савченко, архівне фото, 2019 рік
Надія Савченко, архівне фото, 2019 рік

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підтвердив, що із підробним сертифікатом про вакцинацію від COVID-19 правоохоронці затримали колишню депутатку Верховної Ради Надію Савченко. Про це міністр повідомив 22 жовтня на годині уряду в парламенті.

«Сьогодні розпочато понад 800 кримінальних проваджень щодо підроблених сертифікатів вакцинації. Хочу наголосити, що відповідальність несе не тільки особа, як підробила сертифікат, але й безпосередньо громадянин, який замовив і скористався таким сертифікатом. Можу сказати, що деякі з колишніх ваших колег також, на жаль, користуються такими сертифікатами. Сьогодні якраз була виявлена ситуація щодо підробного сертифіката екснародного депутата Надії Савченко», – сказав Монастирський.

Раніше 22 жовтня поліція Києва повідомила, що в аеропорту «Бориспіль» колишня народна депутатка з сестрою намагалися використати підроблені COVID-сертифікати про вакцинацію, щоб потрапити в Україну.

Підроблені документи вилучені, відкрите кримінальне провадження, триває слідство, йдеться в повідомленні.

«Вилучені документи направлені на проведення необхідних експертиз. Найближчим часом буде ухвалене рішення про оголошення підозри фігуранткам», – заявили у поліції.

У МОЗ напередодні повідомили Радіо Свобода, що не мають точних даних, скільки «куплених сертифікатів» серед вакцинованих від COVID-19 в Україні.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG