Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ стверджує, що затримала понад 100 «прихильників українського неонацистського угруповання»


Співробітники ФСБ Росії, фото ілюстративне
Співробітники ФСБ Росії, фото ілюстративне

Російська Федеральна служба безпеки заявила, що затримала 106 «прихильників українського неонацистського угруповання «М.К.У.» у 37 регіонах країни. Двох затриманих спецслужба підозрює у підготовці нападів на освітні установи, повідомляють російські інформагенції з посиланням на Центр громадських звʼязків російської спецслужби.

Як ідеться в повідомленні, засновником угруповання є громадянин України 2000 року народження, оголошений у міжнародний розшук. У ФСБ стверджують, що він діє «під прикриттям українських спецслужб».

Як повідомляє у своєму розслідуванні телеканал «Настоящее время», ідеться про уродженця Дніпра Єгора Краснова, але його звʼязок із будь-якими спецслужбами не підтверджений, сам він каже, що керує осередками самостійно. З початку 2020 року Краснов утримується у слідчому ізоляторі «Дніпровський централ». Згідно зі звітом ФСБ, у Росії «припинено акцію угруповання, яка мала відбутися в різних регіонах Росії», а «прихильники отримували вказівки про скоєння терактів та масових убивств».

З початку року ФСБ повідомила про проведення кількох операцій і з березня затримала близько 60 росіян через їхню можливу причетність до угруповання.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG