Доступність посилання

ТОП новини

Кілька регіонів Росії запровадили надзвичайний стан через прибуття жителів ОРДЛО


За даними МНС Росії, наразі приїхали понад 61 тисяча людей з ОРДЛО
За даними МНС Росії, наразі приїхали понад 61 тисяча людей з ОРДЛО

Влада Волгоградської, Пензенської та Саратовської областей Росії запровадила режим надзвичайної ситуації через прибуття евакуйованих жителів із окупованих територій сходу України.

«Підставою запровадження режиму надзвичайної ситуації є необхідність вирішення питань розміщення, соціального захисту та організації всебічного забезпечення прибулих осіб», – йдеться розпорядженні губернатора Пензенської області Росії Олега Мельниченка.

Згідно з документом, людей поселять у пунктах тимчасового розміщення, а дітей дошкільного віку влаштують у дитсадки. У Саратовській області влада заявила про готовність прийняти 500 евакуйованих.

Режим НС запроваджено також на території Волгоградської області. Раніше аналогічні заходи вжили у Курській та Воронезькій областях. Першим про запровадження режиму НС заявила Ростовська область Росії.

За даними МНС Росії, наразі приїхали понад 61 тисяча людей з ОРДЛО.

Минулої доби підтримувані Росією бойовики 80 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, поранено одного військового, повідомив штаб операції Об’єднаних сил.

Підконтрольні Росії адміністрації заявили про руйнування приватного будинку в селі Піонерське (окупована частина Луганської області) та загибель двох його жителів, пошкодження двох будинків у Петровському районі Донецька і загибель одного цивільного, а також про одного загиблого комбатанта.

Місцеві жителі повідомили проєкту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії, що минула ніч була «більш тихою», хоча постріли з артилерії все ж було чути.

Донецьк: налякані люди, черги і евакуація
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

За останні кілька днів безпекова ситуація на сході України суттєво погіршилася.

Ватажки угруповань «ДНР» і «ЛНР» оголосили про евакуацію своїх жителів до Росії вдень 18 лютого. Вони пояснили це зростанням напруженості у регіоні. Лідери бойовиків також оголосили загальну мобілізацію.

В Україні наголошують, що не планують жодних наступальних операцій на Донбасі і попереджають про провокації Росії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що інтенсивність бойових дій на сході України минулого тижня різко зросла і наблизилась до тієї, що спостерігалась до набрання чинності домовленості про припинення вогню у липні 2020 року.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG