Доступність посилання

ТОП новини

«Переговори – на паузі. Продовжаться, коли буде конкретика» – Подоляк


Михайло Подоляк вкотре наголосив, що мандат на продовження переговорів для української переговорної групи узгоджує тільки президент України Володимир Зеленський
Михайло Подоляк вкотре наголосив, що мандат на продовження переговорів для української переговорної групи узгоджує тільки президент України Володимир Зеленський

Політичні переговори між Україною та Росією наразі «на паузі» і продовжаться, коли «буде конкретика». Про це у коментарі Радіо Свобода зазначив антикризовий радник голови Офісу президента та член делегації України на переговорах із Росією Михайло Подоляк, реагуючи на заяву Росії про нібито «вихід України з переговорного процесу».

За його словами, призупинення переговорів спричинили три головні причини.

«По-перше, РФ все ще не зовсім адекватно сприймає події, які відбуваються в світі у зв’язку з масштабним російським вторгненням. По-друге, Росія воліє продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди для внутрішнього вжитку (звідси усі ці коментарі шантажного типу в публічному просторі щодо переговорів). І нарешті, по-третє: Росія, певно, хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну «боєздатність» своєї армії, а також втратити залишки репутації такого собі світового монстра, якого треба було боятись», – зазначив Подоляк.

Він також додав, що мандат на продовження переговорів для української переговорної групи узгоджує тільки президент України Володимир Зеленський.

«Тому не йдеться про «вихід чи не вихід», а йдеться тільки про доцільність і конкретику на цьому етапі. Буде конкретика – будуть продовженні політичні переговори», – підсумував антикризовий радник голови Офісу президента.

17 травня заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко, якого цитують російські ЗМІ, заявив, що переговори між Україною та Росією «не продовжуються у жодному вигляді», бо «Україна вийшла фактично з переговорного процесу».

XS
SM
MD
LG