Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: обстріл центру Харкова вівся ракетами С-300 з Бєлгородської області РФ


Воронка від російського удару по передмістю Харкова, 26 серпня 2022 року
Воронка від російського удару по передмістю Харкова, 26 серпня 2022 року

Нічний удар по центру Харкова, за попередніми даними, був завданий ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області Росії, повідомила прокуратура Харківської області.

Там повідомили, що за фактом обстрілу відкрили кримінальне провадження за статтею «порушення законів і звичаїв війни».

«27 серпня близько 2:10 військові країни-агресора завдали чергового ракетного удару по центральній частині Харкова. Внаслідок обстрілу в Основ’янському районі суттєво пошкоджено низку адміністративних та житлових будівель, у тому числі ті, які мають історичне значення. Крім того, руйнувань зазнали торговельні магазини, туристичне агентство та фінансові установи», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, поранена 61-річна місцева жителька. Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що госпіталізації жінка не потребувала.

«Близько 3-ої години ночі російська ракета влучила у відкриту ділянку у Київському районі Харкова», – додали в прокуратурі.

Голова ОВА Олег Синєгубов також повідомив, що на місці нічних ракетних ударів по центру Харкова тривають пошуково-рятувальні роботи.

Раніше про обстріл центру Харкова, внаслідок якого були пошкоджені історична будівля і школа, повідомив мер міста Ігор Терехов. Про постраждалих він не повідомляв.

Харків і населені пункти області практично щоденно потерпають від російських обстрілів. Москва, попри численні докази, заперечує свої атаки на цивільних в Україні.

XS
SM
MD
LG