Доступність посилання

ТОП новини

Українці закликають главу МЗС Португалії переглянути позицію щодо заборони віз ЄС для громадян Росії


Португалія не підтримує ідею заборони на в'їзд до ЄС для громадян РФ
Португалія не підтримує ідею заборони на в'їзд до ЄС для громадян РФ

Спілка українців у Португалії звернулася до міністра закордонних справ Португалії Жоана Гомеш Кравіньо з закликом переглянути позицію стосовно заборони віз ЄС для громадян Росії.

«31 серпня пан міністр зайняв «компромісну» позицію щодо рішення про скасування віз для громадян Росії в ЄС, з точки зору всіх наших співвітчизників в Україні означає продовження страждань, більше смертей, більше зґвалтувань і більше жертв російської агресії. Така «компромісна» позиція Заходу лише посилює переконання путіна, якому шантажем і терористичними актами вдається залишатися безкарним», – йдеться в листі організації.

Українці також закликали главу МЗС Португалії сприяти визволенню українських військовополонених, в тому числі захисників Маріуполя.

«Ми вдячні за всю підтримку, яку Португалія надала Україні та українському народу з початку російського вторгнення в 2014 році…Та поряд з цим, українська діаспора, яка проживає в Португалії, постійно отримує від членів сімей полонених захисників Маріуполя прохання нагадати високопоставленим політикам і урядам про їх звільнення, чи обмін. Росія продовжує порушувати будь-які міжнародні угоди щодо поводження з військовополоненими. Ніхто не знає, де зараз бранці Маріуполя, в якому вони стані, чи живі? Останнім жахливим злочином росіян було нелюдське вбивство 50-ти полонених захисників Азовсталі в Оленівці. Це свідчить про те, що Російська Федерація не шукає інших рішень для припинення конфлікту, крім війни», – наголошують у Спілці українців у Португалії.

Українці закликають португальського міністра «переглянути зовнішню політику Португалії, щоб громадяни Росії не мали можливості продовжувати агресію проти України». У Спілці переконані, що лише «спільним безкомпромісним тиском можна змусити росіян звільнити полонених і територію України від окупації».

Читайте також: Росія не поважає норми спрощеного візового режиму – міністр закордонних справ Румунії

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив 31 серпня, що Європейський Союз тимчасово зупинить дію угоди з Росією про спрощену видачу віз для туристів, але уникне прямої заборони, на якій наполягали деякі члени блоку, зокрема країни Балтії.

Португалія не підтримує ідею заборони видачі шенгенських віз громадянам РФ.

XS
SM
MD
LG