Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії пояснила, чому Росія не має переваги в повітрі у війні проти України


Уламки російського бойового літака, збитого раніше ЗСУ неподалік міста Ізюму Харківської області, 30 вересня 2022 року
Уламки російського бойового літака, збитого раніше ЗСУ неподалік міста Ізюму Харківської області, 30 вересня 2022 року

Британська розвідка заявляє, що відсутність переваги Росії в повітрі у війні проти України зберігатиметься найближчими місяцями.

У своєму звіті 7 листопада, поширеному Міноборони Великої Британії, розвідка згадала заяву головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, який сказав, що Росія втратила в Україні вже більше літаків, ніж СРСР в Афганістані за 10 років.

«Незважаючи на те, що ми не можемо незалежно перевірити ці цифри, відсутність переваги Росії в повітрі, ймовірно, посилюється поганою підготовкою, втратою досвідчених екіпажів і підвищеним ризиком надання безпосередньої повітряної підтримки в щільних зонах ППО», – йдеться в повідомленні.

«Це навряд чи зміниться в найближчі кілька місяців. Втрати Росією літаків, швидше за все, значно перевищують їхні можливості з виробництва нових авіасуден. Час, необхідний для підготовки компетентних пілотів, ще більше зменшує здатність Росії відновити бойовий потенціал авіації», – додали в розвідці.

У Генштабі ЗСУ раніше повідомляли, що армія РФ намагається залучити нові сили серед своїх льотчиків на війні проти України, але ефективність та навченість льотчиків, які використовують різні модифікації Мі-8, не дозволяє виконувати завдання за призначенням.

За останніми даними Генштабу, від 24 лютого Росія втратила 277 літаків та 260 гелікоптерів. Росія про свої втрати техніки у війні проти України не повідомляє.

Читайте також: Російська армія менш ніж за місяць зазнала в Україні більших втрат, аніж СРСР за 10 років війни в Афганістані. Чому?

XS
SM
MD
LG