Доступність посилання

ТОП новини

«Зараз недостатньо, але дещо є». Залужний каже, що Україні потрібні десятки сучасних систем ППО


Валерій Залужний каже, що нині коефіцієнт ефективності у збитті російських ракет 0,76, російські війська використовують це під час планування свої атак
Валерій Залужний каже, що нині коефіцієнт ефективності у збитті російських ракет 0,76, російські війська використовують це під час планування свої атак

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляє, що Україні потрібні десятки сучасних систем протиповітряної оборони. Про це він сказав в інтервʼю, яке 15 грудня оприлюднило видання The Economist.

«Зараз ми маємо коефіцієнт 0,76. Росіяни використовують цей коефіцієнт ефективності, коли планують свої атаки. Це означає, що замість 76 ракет вони запускають 100. А 24 проходять і досягають цілі. А що дві ракети роблять із електростанцією? Два роки не працюватиме», – заявив він.

За його словами, західні партнери знають про ці розрахунки.

«Фахівці НАТО знають усе, абсолютно все, до дрібниць. Розрахунки зроблені і, слава Богу, все зрушило з місця. У нас уже є деякі NASAMS [норвезько-американські системи протиповітряної оборони]. Недостатньо, але дещо є. IRIS-T [німецька система протиповітряної оборони] вже використовується. Недостатньо, але дещо є. Їх просто потрібно нарощувати. Нам потрібні десятки таких», – додав Залужний.

Про необхідність більшої кількості сучасних систем ППО для ефективного відбиття російських ракетних атак неодноразово заявляли в Повітряних силах ЗСУ.

Наразі публічно відомо, що в Україні є дві системи NASAMS і одна німецька IRIS-T.

XS
SM
MD
LG