Доступність посилання

ТОП новини

У Росії повідомили про відставку командувача Тихоокеанського флоту після позачергової перевірки боєготовності


Про відставку командувача стало відомо менш ніж через тиждень після раптової перевірки боєздатності підрозділів флоту
Про відставку командувача стало відомо менш ніж через тиждень після раптової перевірки боєздатності підрозділів флоту

Командувач Тихоокеанського флоту Росії адмірал Сергій Авакянц залишив свою посаду. Про його нове призначення повідомив 20 квітня повноважний представник президента РФ у Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв.

Про відставку командувача стало відомо менш ніж через тиждень після раптової перевірки боєздатності підрозділів флоту. Авакянц командував Тихоокеанським флотом від 2012 року.

Трутнєв не згадав про причини відставки, сказавши лише про нове призначення Авакянца – він очолить штаб, який займатиметься центрами військово-спортивної підготовки і патріотичного виховання. Вони будуть створені у 12 регіонах, зокрема на окупованій частині Донеччини.

Згодом пресслужби флоту і Трутнєва заявили, що Авакянц перебуває у відпустці з подальшим звільненням у запас через досягнення граничного віку служби в армії.

14 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив раптову перевірку підрозділів Тихоокеанського флоту. У ході перевірки пройшли навчання за участю 25 тисяч російських військових із відбиття можливої висадки десанту на Сахалін і Курили. У Кремлі назвали перевірку «рутинною».

Підрозділи Тихоокеанського флоту беруть участь у війні Росії проти України. Морські піхотинці 155-ої бригади Тихоокеанського флоту, за їхніми власними твердженнями і за даними аналітиків, зазнали великих втрат у боях під Вугледаром на Донеччині. Про те, що бригаду «майже повністю знищено», писало американське видання Politico. Низка російських провоєнних блогерів критикували командування за те, що бригада була кинута на лобовий штурм Вугледара (місто військам РФ захопити не вдалося).

Російський військовий експерт Ілля Крамник стверджує, що відставка навряд чи пов’язана з результатами перевірки, які ще не підведені. «За деякими даними, Авакянц не на посаді з 1 квітня, тобто до перевірки, при цьому 6 квітня йому виповнилося 66 років. Граничний вік таким чином досягнутий», – заявив Крамник. За законом, у Росії для вищих офіцерів термін перебування на військовій службі – 65 років, але може бути продовжений до 70 років.

XS
SM
MD
LG