Доступність посилання

ТОП новини

Створено виборчий блок «Народна самооборона Юрія Луценка», ухвалено його програму та визначено кандидатів у депутати


Партія «Вперед, Україно!», Християнсько-демократичний союз (ХДС) i громадський рух «Народна самооборона» створили політичний блок «Народна самооборона Юрiя Луценка». Таке рішення ухвалили у неділю в Києві на мiжпартiйному з''їзді..


Партія «Вперед, Україно!», Християнсько-демократичний союз (ХДС) i громадський рух «Народна самооборона» створили політичний блок «Народна самооборона Юрiя Луценка».

Таке рішення ухвалили у неділю в Києві на мiжпартiйному з''їзді.

На початку з''їзду лідери «Вперед, Україно!» Віктор Мусiяка, ХДС - Володимир Стретович i «Народної самооборони» Юрiй Луценко завізували акт про створення блоку i продемонстрували його делегатам з''їзду.

На міжпартійному форумі затвердили список кандидатів в народні депутати. Його очолив голова політради блоку Юрій Луценко.

До першої десятки увійшли: народний депутат Микола Катеринчук, співробітниця «Фонду анти-СНІД» Наталія Лук''янова, журналіст Володимир Ар''єв, народний депутат Володимир Стретович, лідер партії «Вперед, Україно!» Віктор Мусіяка, один з лідерів громадянського руху «Народна самооборона» Тарас Стецьків, політичний експерт Олександр Доній, народний депутат Давид Жванія та колишній голова політради партії «Пора» Євген Золотарьов.

А у затвердженій програмі блоку на вибори до Верховної Ради, основними цінностями визначено: свободу, солідарність, закон і справедливість.

Учасники блоку поставили перед собою завдання змінити судову й правоохоронну системи країни.

Блок виступає за справедливі податки і зростання національного доходу, який, на їхню думку, має відчути кожен пенсіонер.

Учасники блоку виступають за внесення зміни до Конституції. Вони вважають, що відповідний проект змін має розробити конституційна асамблея, до складу якої увійшли б фахівці, що погодяться відмовитися від участі в діяльності органів влади протягом найближчих 10 років.

«Наше завдання: внести моральність у повсякденне життя», – сказано в програмі виборчого блоку «Народна самооборона Юрія Луценка».

*****

Юрій Луценко iнiцiював створення громадського руху «Народна самооборона» в грудні 2006 року після того, як Верховна Рада звільнила його з посади міністра внутрішніх справ (1 грудня 2006 р.).

Юрій Луценко очолював МВС в уряді Юлії Тимошенко (з 4 лютого 2005 року). Зберіг свою посаду в уряді Юрія Єханурова, сформованому восени 2005 року. Знову був призначений главою МВС 4 серпня 2006 р. в уряді Вiктора Януковича. Його кандидатуру Президент узгоджував із Прем''єр-міністром.

Юрій Луценко на момент призначення главою МВС у 2005 року був членом Соцпартiї. Після створення трьома парламентськими фракціями СПУ, Партією регіонів і Компартією антикризової коаліції Луценко вийшов iз партії.

Лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко раніше не раз закликав «Нашу Україну» i БЮТ створити єдиний мегаблок для участі в дострокових виборах парламенту.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 12.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Президент заявляє, що підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду щодо Указу про розпуск Верховної Ради • Україна поза майданами: які настрої панують серед людей? • Марек Сивець: в Україні немає революції • Комітет Європарламенту обговорив ситуацію в Україні • «Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була на нашому боці» – євродепутат Ганнес Свобода • Чи не зарано Захід припинив підтримку України? • Політичний компроміс та українські реалії • Кризова економіка. Чи вдарила політична криза по гаманцях простих українців? • Чого хоче Росія в Україні?
XS
SM
MD
LG