Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція БЮТ і блоку «Наша Україна – Народна самооборона» перегляне показники проекту державного бюджету на наступний рік


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив представник БЮТ Сергій Терьохін. У середу БЮТ та блок «Наша Україна – Народна самооборона» оприлюднили коаліційну угоду. Це програма спільних дій та перелік законопроектів, які вони обіцяють ухвалити. Як зазначила лiдерка БЮТ Юлiя Тимошенко, за коалiцiйною угодою, пiдписаною між її блоком та «Нашою Україною – Народною самообороною», насамперед будуть ухвалені закони про зняття депутатської недоторканності та всiх пiльги для народних депутатiв.


Про це в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив представник БЮТ Сергій Терьохін.

«Ми маємо перерахувати макроекономічні показники та пріоритету бюджету на наступний рік. По-друге, ми маємо приготуватися до реформ в соціальній сфері, до запровадження другого рівня пенсійної системи, до запровадження медичної страховки. Ми маємо підготуватися до переходу армії на професій основу», – зазначив Сергій Терьохін.

У середу БЮТ та блок «Наша Україна-Народна Самооборона» оприлюднили коаліційну угоду.

Це програма спільних дій та перелік законопроектів, які вони обіцяють ухвалити. Цей документ парафували у понеділок.

Юлія Тимошенко на прес-конференці у середу повідомила: «Тут прописані всі складові, які раз і назавжди знімають навіть маленькі незрозумілості між двома командами, які планують працювати у владі... Взагалі ми зараз ставимо завдання: не розділити просто портфелі і взяти якусь свою відповідальність, а практично – це перший крок до злиття команд і перетворення двох команд в одну нормально і ефективно працюючу команду».

Коалiцiя демократичних сил планує ухвалити 12 законiв до голосування за кандидатуру прем’єра.

Як зазначила лiдерка БЮТ Юлiя Тимошенко, за коалiцiйною угодою, пiдписаною між її блоком та «Нашою Україною – Народною самообороною», насамперед будуть ухвалені закони про зняття депутатської недоторканності та всiх пiльги для народних депутатiв..

Наступними стануть закон про Кабiнет Мiнiстрiв у новiй редакцiї, закон про iмперативний мандат, пакет документiв про дострокові вибори мерiв Києва та Харкова, закон про опозицiю.

Тим часом у телезверненні Президент Віктор Ющенко заявив, що пiдтримує намiр демократичних сил сформувати більшість у Верховній Раді та підтримає кандидатуру прем’єра, яку запропонує парламентська коаліція.

За Конституцією, парламентська більшість з депутатських фракцій має бути остаточно сформована протягом місяця з дня відкриття першого засідання Верховної Ради.

Загальна кількість депутатів у фракціях, які вирішили увійти до складу коаліції, не може бути меншою за 226. У БЮТ і «Нашої України – Народної самооборони» разом 228 депутатів.

Матеріали до теми: • Старі ями для нових міністрів • БЮТ і НУНС: Коалiцiя демократичних сил домагатиметься членства України в ЄС i НАТО та змiцнення рiвноправних i партнерських вiдносин із Росією • Другий раз у ту ж річку. БЮТ та НУНС парафували коаліційну угоду
XS
SM
MD
LG