Доступність посилання

ТОП новини

Політичнй караван Дніпропетровська після аварії


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 18 жовтня 2007 р. (RadioSvoboda.Ua) - У Дніпропетровську звершують аварійні роботи на місці зруйнованого вибухом будинку. Місто потроху відходить від шоку й повертається до усталеного життя. Між тим політики знову за своє – сварки та безрезультатні засідання.

У перші дні після аварії про політичну належність та партійні кольори навіть ніхто не згадував. «Синьо-білі» міністри Нестор Шуфрич і Володимир Яцуба та помаранчевий керівник області Віктор Бондар разом проводили екстрені засідання штабу, радились, виходили до преси. Минуло кілька днів, і політичні чвари знову взяли гору.

Першою ластівкою став візит Президента. Підлеглі Нестора Шуфрича з міністерства заявили – краще б він не приїздив, тільки заважає, ось і роботи через нього довелось призупиняти. Віктор Ющенко із такими закидами не погодився: на паузу в аварійно-пошукових заходах були технічні причини.

Як би там не було, а політичний конфлікт, пов''язаний з аварією, уже в стінах міської ради. Коаліція «більшості» на чолі з «регіоналами» закликає створити депутатську робочу групу для вивчення причин та наслідків вибуху. БЮТ та «Наша Україна» – проти: аналізом причин та наслідків аварії мають займатися компетентніші фахівці з урядової комісії та МНС.

Поставарійні партійні сварки

Щоб з’ясувати, хто має більше аргументів «за», міські депутати зібрали навіть позачергову сесію. Годину товкли воду в ступі, а результат – нульовий. Обом сторонам забракло голосів для ухвалення рішення, відтак розійшлись кожен при своїй думці.

Представник «більшості» в міськраді Євген Морозенко говорив про те, що його однодумці вже навіть хотіли складати план дій так і не створеної робочої групи.

Між тим у «бютівця» Віталія Варбаса думка інша: робоча група має перевіряти не тільки газові, а й всі інші потенційно небезпечні об’єкти житлово-комунального господарства. А інакше навіщо її створювати? «Є виконком, і давайте дослухатись до його пропозицій»,– каже пан Варбас.

Хто не думає про політичний піар, так це потерпілі люди. Сьогодні, як ніколи, вони ладні повірити будь-яким обіцянкам політиків будь-якого кольору, бо це дає надії. Потерпілі переконані: в такий момент партійці не можуть бути нещирими.

Сьогодні потерпілі почали оглядати квартири. Які їм запропонували будівельні компанії, більшість із них – в елітних житлових будинках, але за мінімальними цінами. А втім, квартир для всіх поки не вистачає: забудовники запропонували тільки 140, а потерпілих — 160 родин.

Матеріали до теми:

• Постраждалим від газової аварії пропонують кооператив замість нового житла • Остання стіна обваленого будинку і Президент • НП державного масштабу – підсумки та уроки • «ЧП» державного масштабу. Чи готова влада до подібних надзвичайних ситуацій? • Чи впорається влада з обіцянками потерпілим від газової аварії в Дніпропетровську? • Газовий вибух у в Дніпропетровську стався з недбальства «Дніпрогазу» • Вибух у Дніпропетровську: зумисні дії чи недбальство? • ГАЗОВА АВАРІЯ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ!!! За останній час Дніпропетровська трагедія - не перша в Україні

• ФОТОГАЛЕРЕЯ: Зруйнований будинок, зруйновані життя. Трагедія в Дніпрпетровську.
XS
SM
MD
LG