Доступність посилання

ТОП новини

В’ячеслав Кириленко: «Народний союз „Наша Україна“» може зібратися на надзвичайний з’їзд, щоб вирішити питання з «непідписантами» коаліційної угоди


Про це лідер «Народного союзу „Наша Україна“» заявив, закриваючи в вівторок засідання політради партії, на якому так і не було кворуму. Водночас, на його думку, навіть якщо з’їзд зобов’яже депутатів підписати угоду, це може не мати жодних юридичних наслідків. Кириленко припустив, що нове засідання політради НСНУ може відбутися вже в середу. Наразі сім депутатів від НСНУ не підписали коаліційну угоду з Блоком Юлії Тимошенко. Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради в четвер.


Про це лідер «Народного союзу „Наша Україна“» заявив, закриваючи в вівторок засідання політради партії, на якому так і не було кворуму.

Водночас, на його думку, навіть якщо з’їзд зобов’яже депутатів підписати угоду, це може не мати жодних юридичних наслідків.

Кириленко припустив, що нове засідання політради НСНУ може відбутися вже в середу.

На вівторковому планували обговорити «питання щодо сучасної політичної ситуації і також питання, пов’язані з формуванням коаліції».

Наразі сім депутатів від НСНУ не підписали коаліційну угоду з Блоком Юлії Тимошенко. Це Ігор Кріль, Василь Петьовка, Станіслав Довгий, Віктор Тополов, Юрій Єхануров, Микола Оніщук та Іван Плющ.

Ігор Кріль уже заявив, що готовий скласти депутатські повноваження.

Так він відреагував на заклик свого однопартійця Романа Зварича перед початком засідання політради НСНУ.

Зварич заявив, що депутати, які не підписали коаліційну угоду із Блоком Юлії Тимошенко, повинні відмовитись від своїх мандатів.

Питання про формування коаліції має розглядатися на засіданні Верховної Ради в четвер.

Напередодні народний депутат фракції НУНС Юрій Єхануров закликав «Нашу Україну – Народну самооборону» і БЮТ доопрацювати і публічно підписати коаліційну угоду.

Матеріали до теми:

• Президент зустрінеться з депутатами НУ-НС для остаточного рішення щодо коаліції • В’ячеслав Кириленко має намір домогтися створення так званої «демократичної» коаліції НУНС і БЮТ до четверга • Політрада партії «Народний союз „Наша Україна“» не може почати свою роботу через відсутність кворуму • «Нашоукраїнець» Ігор Кріль заявляє про готовність скласти депутатські повноваження • Підписувати чи не підписувати? Слово політраді • Непідписанти проти Тимошенко? • Коли парламентарі знову прийдуть під купол?
XS
SM
MD
LG