Доступність посилання

ТОП новини

Залишилось 600 метрів. Російські гібридні сили посувають укріплення у бік Кримського


Місцевість в районі Жолобка та Кримського взимку
Місцевість в районі Жолобка та Кримського взимку

Обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів, прольоти безпілотників та побудова інженерних укріплень: це порушення режиму припинення вогню, що продовжують фіксувати на лінії розмежування. Радіо Донбас.Реалії подивилось, де саме відбуваються нові інженерні роботи – де укріплюються російські гібридні сили.

Відповідно до звіту штабу Операції об’єднаних сил за 5 лютого, в районі Кримського виявили інженерне обладнання позицій підконтрольних Росії збройних формувань – вони наближаються у бік підрозділів ЗСУ.

Село Кримське лежить на південному березі річки Сіверський Донець біля лінії розмежування. Населений пункт, як і більшість з тих, що розташовані неподалік, як Новотошківське чи Жолобок, раніше постійно потрапляли у звіти про бойові дії. Трохи на схід від Кримського лінія розмежування переходить у річку і проходить далі по ній.

Кримське під контролем ЗСУ, а Сокільники під контролем НЗФ
Кримське під контролем ЗСУ, а Сокільники під контролем НЗФ

Найближчі до Кримського позиції збройних формувань розташовані біля села Сокільники. До передових позицій ЗСУ тут не більше 600 метрів. Ймовірно, саме тут і зафіксована побудова укріплень.

Синя лінія - передні рубежі позицій ЗСУ, помаранчевим виділені укріплення незаконних збройних формувань
Синя лінія - передні рубежі позицій ЗСУ, помаранчевим виділені укріплення незаконних збройних формувань

27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню». За цей час неодноразово фіксувалися обстріли та бойові зіткнення. Про порушенні режиму припинення вогню заявляє як українська сторона, так і контрольовані Росією угруповання, а також – Спеціальна Спостережна Місія ОБСЄ. Проте, позиція України така, що про зрив режиму тиші поки говорити не можна – чому, пояснив нещодавно радник української делегації у ТКГ з інформаційної політики Олексій Арестович. В ОБСЄ констатують, що кількість порушень «тиші» за 2020 рік зменшилася на 55% у порівнянні з попереднім роком.

ОСТАННІЙ ВИПУСК РАДІО ДОНБАС.РЕАЛІЇ:

(Радіо Донбас.Реалії працює по обидва боки лінії розмежування. Якщо ви живете в ОРДЛО і хочете поділитися своєю історією – пишіть нам на пошту Donbas_Radio@rferl.org, у фейсбуці чи телефонуйте на автовідповідач 0800300403 (безкоштовно). Ваше ім'я не буде розкрите)

XS
SM
MD
LG