Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні з Білоруссю можуть запровадити надзвичайний стан – МВС


Мігранти із Іраку та Сирії на території Білорусі під кордоном із Польщею. 10 листопада 2021 року
Мігранти із Іраку та Сирії на території Білорусі під кордоном із Польщею. 10 листопада 2021 року

У разі необхідності у прикордонних з Білоруссю областях можуть запровадити надзвичайний стан і зводити тимчасові споруди, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«РНБО пропрацювала різні сценарії дій, навіть ті, які передбачають введення надзвичайного стану в окремих областях у разі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю», –сказав очільник МВС на брифінгу за результатами спеціальної наради РНБО у Луцьку.

Денис Монастирський
Денис Монастирський

Також Денис Монастирський повідомив, що у разі необхідності «швидкої відповіді на масову присутність мігрантів», на певних ділянках кордону будуть зводитися тимчасові споруди, укріплення.

Разом з тим, за словами міністра, до охорони кордону з Білоруссю не планують залучати військових зі Сходу та Півдня.

«Вони залишаються на місцях і далі захищати Україну», – запевнив Монастирський.

За словами міністра, Монастирського «стратегічна мета на наступні два роки» – укріпити державний кордон з Білоруссю. У бюджеті на наступний рік будуть передбачені кошти на це, пообіцяв міністр.

14 листопада у Луцьку відбулася нарада РНБО щодо «додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону»,. Участь у нараді взяли, окрім міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, в.о. голови ДСНС Сергій Крук, керівник Національної поліції Ігор Клименко та командувач Нацгвардії Микола Балан.

XS
SM
MD
LG