Доступність посилання

ТОП новини

«1000 грн за вакцинацію» можна буде витратити на придбання книг – Свириденко


Кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію»
Кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію»

Програма виділення однієї тисячі гривень для вакцинованих громадян передбачатиме можливість придбати за ці кошти книжки, повідомила у фейсбуці перша віцепрем’єр, міністр економіки Юлія Свириденко.

«Ми провели зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів, інших інституцій, проаналізували втрати від карантину в книговиданні, за результатами вирішили, що витратити 1000 грн на придбання книг можна буде від початку програми «єПідтримка», – написала Свириденко.

За її словами, «урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку».

Раніше в уряді казали, що майже шість тисяч суб’єктів бізнесу в Україні зможуть взяти участь у програмі виділення однієї тисячі гривень для вакцинованих громадян.

Кошти будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію». Їх можна буде витратити також на квитки у кінотеатр, театр чи на концерт, на заняття спортом, подорожі Україною потягом або літаком. Жодних податків на 1000 гривень нараховуватися не буде.

Президент Володимир Зеленський 15 листопада у відеозверненні заявив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, отримають по одній тисячі гривень через додаток «Дія».​ Він додав, що оскільки смартфони і відповідно застосунок «Дія» є не у кожного, особливо в літніх людей, то держава забезпечить альтернативну можливість отримати гроші.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG