Доступність посилання

ТОП новини

Доба на фронті: 10 обстрілів, двоє поранених військовослужбовців ЗСУ


Зокрема йдеться про обстріли поблизу Водяного, Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки та Старогнатівки
Зокрема йдеться про обстріли поблизу Водяного, Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки та Старогнатівки

31 травня весни бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі 10 разів обстріляли позиції Збройних сил України, в тому числі з застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил. Внаслідок обстрілів двоє українських військових отримали поранення.

Зокрема у штабі заявляють про обстріли поблизу Водяного, Мар’їнки, Авдіївки, Красногорівки та Старогнатівки із застосуванням мінометів 82-міліметрового калібру, великокаліберних кулеметів, станкових гранатометів, протитанкових рушниць і стрілецької зброї.

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні два рази: поблизу населеного пункту Травневе – з артилерійських систем калібру 122 міліметри; біля населеного пункту Новолуганське – з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів», – йдеться в заяві.

Читайте також: СММ ОБСЄ повідомляє про обстріли Горлівки: поранено жінку й дитину​

З початку доби 1 червня обстрілів з боку бойовиків у штабі не зафіксували.

Незаконні збройні угруповання, своєю чергою, звинувачують ЗСУ в обстрілі окупованих територій.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року, за оцінками ООН станом на 31 грудня 2018 року, загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

Перемир’я, про які домовлялися на засіданнях Тристоронньої контактної групи в Мінську, порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG