Доступність посилання

ТОП новини

113 членів угруповання «ІД» здалися уряду – військові Афганістану


Військові також стверджують, що члени «Ісламської держави» здали представникам безпекових служб 35 одиниць зброї
Військові також стверджують, що члени «Ісламської держави» здали представникам безпекових служб 35 одиниць зброї

113 членів екстремістського угруповання «Ісламська держава» здалися уряду Афганістану 1 грудня в районі Ачин провінції Нанґархар. Про це повідомили представники збройних сил країни, повідомляє місцева служба Радіо Свобода.

Згідно з заявою 201-го корпусу Національної армії Афганістану, серед тих, хто здався – 49 бойовиків «ІД», 21 жінка та 43 дитини.

Військові також стверджують, що члени «Ісламської держави» здали представникам безпекових служб 35 одиниць зброї.

Десятки представників угруповання та їхні родини мешкали в райони Шинварі та інших районах провінції Нангґархар з того часу, як «ІД» заявила про свою присутність в Афганістані в 2014 році.

Читайте також: Трамп без попередження відвідав військових в Афганістані і розповів про переговори з «Талібаном»​

Бойовики «Ісламської держави» воювали як з урядовими війсками, так і з іншим угрупованням «Талібан», а також взяли на себе відповідальність за низку нападів на цивільних осіб в цій країні.

Як заявив під час візиту до Нанґархару 19 листопада президент Афганістану Ашраф Гані, «ІД» зазнала поразки в цьому регіоні.

Протягом останніх місяців афганський уряд здійснив кілька операцій проти екстремістів «Ісламської держави» в районі Ачин. За словами урядовців, цей наступ формально завершилися 30 листопада.

За даними влади Афганістану, з моменту початку боротьби з «Ісламською державою» понад тисячу її представників разом та їхніх родичів добровільно здалися.

XS
SM
MD
LG