Доступність посилання

ТОП новини

«Аваков боїться плакатів»: активісти під ОП вимагали відставки голови МВС


Учасники зібралися біля будівлі ОП з гаслами «Аваков – чорт» та «Геть Аваковірус»
Учасники зібралися біля будівлі ОП з гаслами «Аваков – чорт» та «Геть Аваковірус»

Відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – з такою вимогою зібралися активісти 23 лютого під Офісом президента на акцію «Геть Аваковірус».

За словами кореспондента Радіо Свобода, участь в акції взяли кілька сотень людей. Вони зібралися біля будівлі ОП з гаслами «Аваков – чорт», «Геть Аваковірус» та вимогами до президента Володимира Зеленського звільнити голову МВС.

Учасники акції заявили про відсутність розслідувань нападів на громадських активістів та журналістів, зокрема розслідування вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

По закінченню акції активісти хотіли наклеїти декілька плакатів на стіну Офісу президента. Однак присутні на події поліцейські не дозволили цього зробити, зірвали наклеєні плакати і відтіснили учасників акції. У відповідь ті скандували «Ганьба» та «Аваков боїться плакатів».

Поліція діалогу пояснила заборону на розміщення плакатів правилами благоустрою, які поширюються на адміністративні будівлі. Між правоохоронцями та активістами сталася штовханина.

Зрештою активістам вдалося наклеїти кілька гасел на декоративні кулі біля Офісу президента. Втім, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, і звідти їх зняли майже одразу.

Поліцейські знімають плакат зі стіни Офісу президента
Поліцейські знімають плакат зі стіни Офісу президента

Організатори акції звинувачують Авакова в ситуації у Нових Санжарах, де в ході протестів проти розміщення евакуйованих з Китаю відбувалися сутички між поліцією та місцевими жителями. Також йому закидають саботаж реформи поліції та корупційні скандали.

Сам Аваков та пресслужба МВС наразі не коментували звинувачення та вимоги учасників акції.

Читайте також: Письменник Андрій Любка: «Переформатування уряду треба починати з Арсена Авакова»

29 серпня Верховна Рада обрала новий склад Кабінет міністрів. Голова МВС Арсен Аваков залишився на посаді, попри протести. Перед затвердженням Авакова у партії «Слуга народу» заявляли, що він може залишитися на посаді «на випробувальний термін» і під «особисте зобов’язання президента» Володимира Зеленського. Сам президент заявив, що Аваков має показати результати до кінця року. На початку 2020 року Зеленський не дав конкретної відповіді, чи відправить Авакова у відставку.

XS
SM
MD
LG