Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: Катерина Амосова звільнена вдруге


У МОЗ заявили, що поновили Катерину Амосову на посаді через відповідне рішення суду і 1 жовтня знову її звільнили
У МОЗ заявили, що поновили Катерину Амосову на посаді через відповідне рішення суду і 1 жовтня знову її звільнили

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора Національного медичного університету імені Богомольця.

«1 жовтня 2018 року у зв’язку із невиконанням Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України МОЗ України вдруге розірвало контракт із нею. Це сталося після того, як міністерство поновило екс-керівницю закладу на посаді ректора НМУ на виконання рішення Печерського суду міста Києва», – йдеться в повідомленні прес-служби МОЗ 2 жовтня.

20 вересня Печерський суд скасував наказ міністерства про звільнення Катерини Амосової з посади ректора найбільшого медичного університету в Україні. Однак у МОЗ заперечили, що для поновлення Амосової на посаді вона мала б наново укласти трудовий договір з міністерством, та закликали правоохоронні органи розслідувати її діяльність.

7 вересня МОЗ визнало виконувачем обов’язків ректора НМУ імені Богомольця Олександра Науменка.

Міністерство вперше звільнило Катерину Амосову з посади ректора НМУ 30 березня. У відомстві заявляли, що міністерська комісія оцінила її роботу в 2017 році як незадовільну. Амосова звинувачення відкинула і звернулася до суду.

XS
SM
MD
LG