Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: невідомі не пустили на робоче місце в.о. ректора університету Богомольця


У квітні в МОЗ повідомили, що розривають контракт із ректором Національного медичного університету імені Богомольця Катериною Амосовою і оголошують конкурс на цю посаду
У квітні в МОЗ повідомили, що розривають контракт із ректором Національного медичного університету імені Богомольця Катериною Амосовою і оголошують конкурс на цю посаду

Призначений Міністерством охорони здоров’я України на посаду в.о ректора Національного медичного університету імені Богомольця Юрій Кучин 15 серпня не зміг потрапити до свого робочого місця, повідомляє прес-служба МОЗ.

За повідомленням, вхід до будівлі університету заблокований невідомими молодими особами, які нікого не пускають на територію установи. За словами в.о. ректора, невідомі перебувають також всередині закладу.

Крім того, у МОЗ заявили, що охоронці університету, за вказівкою невідомих осіб, у відділі канцелярії закладу «застосували фізичну силу і нанесли тілесні ушкодження» співробітниці Департаменту управління персоналом і кадрової політики МОЗ України, яка прибула в НМУ для ознайомлення адміністрації університету з наказом про призначення в.о. ректора НМУ. Вона звернулася до поліції із заявою.

«У такий спосіб відбувається саботаж роботи одного з найбільших медичних ЗВО країни. Зважаючи на те, що наразі немає можливості контролювати те, що відбувається в стінах університету, звертаємо увагу, що доля всіх документів, які там є, невідома», – заявляють у міністерстві.

У МОЗ додали, що ситуація, яка склалася, може «стати на перешкоді вчасному завершенню вступної кампанії до Національного медичного університету і негативно відобразитися на початку нового навчального року».

Читайте також: Численні порушення контракту: чому МОЗ хоче звільнити ректора Амосову

У квітні в МОЗ повідомили, що розривають контракт із ректором Національного медичного університету імені Богомольця Катериною Амосовою і оголошують конкурс на цю посаду.

Під час засідання комісії Міністерства охорони здоров’я, зокрема, йшлося про розбіжності в цифрових даних у звіті Амосової, невикористання потенціалу в науково-методичній діяльності та про «порушення фінансової дисципліни, що призвели до втрат близько 3,5 мільйона гривень».

Сама Катерина Амосова заявила, що подала на МОЗ до суду через своє звільнення.

XS
SM
MD
LG