Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд підтвердив, що «Київтеплоенерго» не мусить сплачувати борг «Київенерго»


Розгляд інших апеляційних скарг призначений на 6 вересня
Розгляд інших апеляційних скарг призначений на 6 вересня

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» 4 вересня повідомило, що Київський апеляційний господарський суд підтвердив попереднє рішення про невизнання підприємства правонаступником боргу компанії «Київенерго».

«Таким чином, апеляційний суд погодився із судом першої інстанції та підтвердив, що комунальне підприємство разом із громадою міста Київ не має сплачувати борг приватної акціонерної компанії «Київенерго» в кілька мільярдів гривень, який та накопичила за роки свого господарювання», – йдеться в заяві «Київтеплоенерго»

Наступне засідання, де будуть розглядатися апеляційні скарги «Нафтогазу» та «Київенерго» щодо правонаступництва газового боргу, відбудуться 6 вересня.

Як заявляють у «Київтеплоенерго», допоки «Нафтогаз» не укладе договір із комунальним підприємством, понад 70% киян не матимуть гарячої води, адже без газу «Київтеплоенерго» не може забезпечувати споживачів цією послугою.

Раніше КМДА погодилась успадкувати заборгованість «Київенерго» перед Нафтогазом і повідомила про те, що підпише з компанією мирову угоду. Для цього вона попросила в Кабінету міністрів субвенцію на 729 мільйонів гривень.

19 липня Господарський суд Києва ухвалив рішення не перекладати борги компанії Ріната Ахметова «Київенерго» за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» на новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго». У «Київенерго» заявляли про намір оскаржити це рішення.

З 1 травня 2018 року теплові мережі та котельні Києва перейшли від компанії «Київенерго» мільярдера Ріната Ахметова в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Наприкінці травня влада Києва повідомила, що «Нафтогаз» відмовляється укладати договір на поставку газу з «Київтеплоенерго» через борги попереднього оператора «Київенерго» (загальна сума заборгованості становить близько 5 мільярдів гривень). У відповідь на це Київрада ухвалила рішення, згідно з яким боргові зобов’язання «Київенерго» не підлягають передачі «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» у свою чергу заявив, що готовий укласти договір на поставку газу одразу після вирішення питання правонаступництва заборгованості.

XS
SM
MD
LG