Доступність посилання

ТОП новини

У Британії повідомили про рішення екстрадувати Ассанжа до США


Джуліан Ассанж
Джуліан Ассанж

Міністр внутрішніх справ Великобританії Саджид Джавід повідомив про рішення відправити засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа в США. Як передає ВВС, остаточне рішення щодо екстрадиції Ассанжа ухвалять 14 червня в британському суді.

США висунули звинувачення Ассанжу за 18-ма пунктами​. Днями американське видання Politico повідомило, що Міністерство юстиції США не повідомлятиме Ассанжу про нові підозри. США домагаються видачі Британією Ассанжа передусім за звинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема імен засекречених джерел, а також у змові з екс-аналітиком армії Челсі Меннінг у доступі до секретної інформації.

Джуліан Ассанж у 2012 році сховався в посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути видачі до Швеції у зв’язку зі звинуваченням у зґвалтуванні. Сам 47-річний Ассанж відкидає звинувачення в зґвалтуванні. У квітні цього року еквадорська влада позбавила Ассанжа притулку і видала британській владі. Зараз він відбуває термін у 50 тижнів у британській в’язниці за порушення умов звільнення під заставу.

XS
SM
MD
LG