Доступність посилання

ТОП новини

AstraZeneca заявляє, що третя доза її вакцини «значно» посилює імунітет до варіанту «омікрон»


За висновками AstraZeneca, третя доза її препарату нейтралізує варіант «омікрон» варіант до рівня, співставного з тим, якого досягає друга доза щодо варіанту «дельта»
За висновками AstraZeneca, третя доза її препарату нейтралізує варіант «омікрон» варіант до рівня, співставного з тим, якого досягає друга доза щодо варіанту «дельта»

Фармацевтична компанія AstraZeneca заявиа 23 грудня, що третя, або бустерна доза її вакцини проти COVID-19 Vaxzevria «значно» підвищує рівень антитіл проти варіанту «омікрон» у лабораторному дослідженні.

«Vaxzevria значно підвищила рівень антитіл проти варіанту омікрон SARS-CoV-2 (B.1.1.529) після третьої дози бустера», – йдеться у заяві компанії з посиланням на дослідження.

За висновками AstraZeneca, третя доза її препарату нейтралізує варіант «омікрон» варіант до рівня, співставного з тим, якого досягає друга доза щодо варіанту «дельта».

Рівні нейтралізуючих антитіл також, як стверджується, були вищими при бустерній вакцинації, ніж у людей, які раніше були інфіковані та одужали від COVID-19 природним шляхом.

Дослідження було проведено Оксфордським університетом, який допоміг AstraZeneca розробити вакцину минулого року.

Всесвітня організація охорони здоров’я 22 грудня попередила, що поспіх у багатих країнах із введенням бустерних доз поглиблює нерівність у доступі до вакцин, що продовжує пандемію.

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус наполягав на тому, що пріоритетом має залишатися отримання вакцин уразливим людям у всьому світі, а не надання додаткових доз вже вакцинованим.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG