Доступність посилання

ТОП новини

Астронавти, що поверталися на Землю з МКС в капсулі SpaceX Crew Dragon, успішно приводнилися


Роберт Бенкем (на першому плані) та Даґлас Герлі під час першої спроби запуску, 27 травня, Космічний центр Кеннеді, Флорида
Роберт Бенкем (на першому плані) та Даґлас Герлі під час першої спроби запуску, 27 травня, Космічний центр Кеннеді, Флорида

Астронавти НАСА Роберт Бенкем і Даґлас Герлі успішно повернулися на Землю з Міжнародної космічної станції в капсулі компанії SpaceX Crew Dragon 2 серпня, повідомляє NASA.

Бенкен і Герлі приводнилися в Мексиканській затоці поблизу узбережжя штату Флорида. Капсулу підняли на борт корабля і відкрили після нетривалої підготовки, команда відновлення допомогла їм залишити капсулу. Космонавти ще до відкриття капсули повідомили, що почуваються добре.

«Це вперше космічний корабель з американським екіпажем, побудований та керований приватною компанією, повертається з Міжнародної космічної станції, відкриваючи нову еру в підкоренні космосу людиною», – повідомляє NASA.

Наразі кораблі, які підняли на борт капсулу та парашути від неї, прямують до берега.

30 травня приватна американська компанія SpaceX вперше запустила у США ракету Falcon 9 зі своїм космічним кораблем Crew Dragon та астронавтами NASA Дуґом Герлі і Бобом Бенкеном на борту.

О 17:16 31 травня космічний корабель Crew Dragon зістикувався з Міжнародною космічною станцією, а його екіпаж приєднався до колег.

Момент запуску ракети SpaceX – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

XS
SM
MD
LG