Доступність посилання

ТОП новини

«Райффайзен Банк Аваль» внесе заставу за Писарука – голова наглядової ради


Банк готовий заплатити за свого голову правління 5 мільйонів гривень
Банк готовий заплатити за свого голову правління 5 мільйонів гривень

Голова наглядової ради «Райффайзен Банку Аваль» Мартін Грюль повідомив, що банк внесе заставу за свого голову правління і колишнього першого заступника голови НБУ Олександра Писарука, якого 15 листопада суд відпустив під заставу у 5 мільйонів гривень без взяття під арешт.

«Райффайзен Банк Аваль» повідомляє, що виконає усі відповідні дії щодо внесення застави згідно з вимогою суду. Олександр Писарук буде й надалі працювати на посаді голови правління «Райффайзен Банку Аваль». Ми переконані, що всі підозри щодо неправомірних дій будуть зняті з пана Писарука найближчим часом», – заявив Грюль.

Голова наглядової ради «Райффайзен Банку Аваль» заявив, що Писарук у роботі «завжди дотримувався найвищих професійних та етичних стандартів».

Вищий антикорупційний суд 15 листопада обрав для колишнього першого заступника Нацбанку Олександра Писарука запобіжний захід у вигляді внесення застави упродовж п’яти днів у розмірі 5 мільйонів гривень без взяття під арешт. Прокурор Національного антикорупційного бюро України просив про арешт Писарука на 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 30 мільйонів гривень.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила 12 листопада, що у провадженні про заволодіння коштами для «VAB Банку» оголосили підозру вісьмом людям, серед яких – голова правління «Райффайзен Банку Аваль» і колишній перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

Правління Національного банку висловило обурення врученням підозри Писаруку.

За даними слідства, у жовтні 2014 року «VAB Банк» звернувся до НБУ з клопотанням надати йому стабілізаційний кредит під заставу нерухомого майна. Нацбанк погодився, хоча не фінустанова не надала всі необхідні документи. У прокуратурі стверджують, що вартість нерухомості, переданої в заставу НБУ, була завищена майже у 25 разів.

Через місяць банк визнали неплатоспроможним, ще пізніше – його ліквідували.

Колишній власник «VAB Банку» та голова ради директорів «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк звернувся до президента України Володимира Зеленського із закликом «зупинити призначення винних без жодного права на захист».

XS
SM
MD
LG