Доступність посилання

ТОП новини

Аварія на Дунаї: суд у Будапешті отримав суму застави за капітана-українця


Водолази зі спецзагону південнокорейських рятувальників шукають зниклих на місці аварії, Будапешт, 31 травня 2019 року
Водолази зі спецзагону південнокорейських рятувальників шукають зниклих на місці аварії, Будапешт, 31 травня 2019 року

На рахунок господарського управління суду у Будапешті надійшли 15 мільйонів форинтів (майже 53 тисячі доларів ) застави, внесеної за 64-річного Юрія Ц., капітана круїзного судна Viking Sigyn, що зіткнулося 29 травня з прогулянковим катером на Дунаї. Про це, як передає кореспондент Радіо Свобода, повідомив прес-секретар будапештського суду Йожеф Сабо.

За словами Сабо, наразі здійснюються всі необхідні процесуальні процедури для звільнення капітана-українця з-під варти у пенітенціарній установі на вулиці Іґнаца Надя у Будапешті.

Серед умов звільнення є вимога про те, що підозрюваний не може залишати столицю, повинен носити електронний браслет і двічі на тиждень з’являтися в офісі слідчих.

64-річного одесита Юрія Ц., капітана круїзного судна Viking Sigyn, підозрюють у злочинному недбальстві на водних шляхах під час аварії на Дунаї перед мостом Марґіт у Будапешті 29 травня.

Увечері того дня на річці зіткнулися велике круїзне судно та малий прогулянковий катер. Від сильного удару катер затонув приблизно за 7 секунд. Всього на борту катера було 35 людей (угорці – капітан та матрос, і 33 пасажири, громадяни Південної Кореї), врятувалися лише семеро. У перебігу пошукових робіт знайдені тіла 24 дорослих та 6-річної дитини, у тому числі угорський капітан і матрос затонулого судна. Троє пасажирів досі вважаються зниклими безвісти.

XS
SM
MD
LG