Доступність посилання

ТОП новини

Під Бахмутом ЗСУ взяли в полон найманців ПВК «Ветерани» – Череватий 


Українські військові на трофейних російських танках під Бахмутом, Донеччина, 19 червня 2023 року
Українські військові на трофейних російських танках під Бахмутом, Донеччина, 19 червня 2023 року

Активне протистояння на сході України триває, повідомив речник Східного управління військ Збройних сил Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону 27 червня.

«Там ідуть активні бойові дії, штурмові дії, деталі ми повідомимо, коли будуть більш верифіковано, що вони закріпили ці результати, і ми обов’язково про це скажемо», – запевнив він, відповідачи на питання про події на східному фронті.

За словами речника, ініціатива на напрямку Бахмуту залишається за Силами оборони:

«Ми продовжуємо тиснути на ворога на північному й південному флангах. Ворог відчайдушно чинить опір. За цю добу ворог 309 разів обстріляв нас зі ствольної та реактивної артилерії, 15 бойових зіткнень відбулося, два авіанальоти на наші позиції. Ми знищили 111 окупантів, 187 були поранені, дев’ять потрапили в полон», – розповів він.

Читайте також: Російське Міноборони готується забрати важку техніку у «вагнерівців»

Він додав, що полонені є найманцями приватної військової компанії «Ветерани», і відео з ними незабаром оприлюднять у телеграм-каналі командувача Сухопутних військ Олександра Сирського.

«Ви побачите, який суспільний зріз вони представляють», – додав Череватий.

Представник Східного угруповання розповів, що серед російських військових у цьому регіоні воюють найманці таких ПВК, як «Патріот» і «Факел», які «уже більше афілійовані з міноборони РФ».

«Вороги зрозуміли, яку помилку зробили, віддавши ці ПВК під кримінал, і побачили, що там створена фактично паралельна армія досить великого об’єму, яка майже дійшла до Москви», – прокоментував він.

Читайте також: Путіну потрібні сили ПВК «Вагнер», але без Пригожина – ISW

Напередодні секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що російська армія стягнула «багато військ» до Бахмута.

А за день до того речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону повідомив, що на бахмутському напрямку ЗСУ тримають ініціативу і продовжують штурмові дії. Він казав, що ЗСУ просунулись на 600-1000 метрів.

XS
SM
MD
LG