Доступність посилання

ТОП новини

США закликають Росію терміново надати медичну допомогу Балуху


Володимир Балух
Володимир Балух

Посольство США в Україні закликає владу Росії терміново надати необхідну медичну допомогу засудженому Кремлем українському активістові Володимиру Балуху, йдеться в повідомленні посольства на Twitter-сторінці.

«Ми закликаємо Росію надати терміново необхідну медичну допомогу політв’язню Володимиру Балуху, стан здоров’я якого став важким після того, як його помістили в штрафний ізолятор і утримують там лише на воді та хлібі», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні американське посольство також розкритикувало Росію через рішення продовжити арешт 24 кримським татарам, затриманим у березні в анексованому Росією Криму.

Напередодні Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до українських дипломатів з проханням скерувати ноту російській стороні з вимогою забезпечити особисту зустріч українського консула із Володимиром Балухом, якого утримують в ШІЗО колонії №4 міста Торжок Тверської області Росії. Вона вказала, що приводом для звернення стало те, що Балуху постійно продовжують перебування в ШІЗО, він живе на «воді та хлібі», і у нього помітно погіршився стан здоров’я. Раніше адвокат Балуха Ольга Дінзе висловила думку, що адміністрація колонії систематично переводить її підзахисного в ШІЗО для того, щоб виключити умовно-дострокове звільнення кримчанина.

7 травня Ольга Дінзе відвідала українського активіста з Криму Володимира Балуха. За її словами, стан здоров’я Балуха «помітно погіршився». За інформацією правозахисників, українець має вийти з ШІЗО 19 травня.

XS
SM
MD
LG