Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Сенату США затвердив кандидатуру міністра юстиції


Вільям Барр вже має досвід роботи на посаді голови Міністерства юстиці США, цю посаду він обіймав за президентства Джорджа Буша-старшого
Вільям Барр вже має досвід роботи на посаді голови Міністерства юстиці США, цю посаду він обіймав за президентства Джорджа Буша-старшого

Кандидатуру Вільяма Барра, висунутого на посаду міністра юстиції США президентом Дональдом Трампом, схвалив у четвер юридичний комітет Сенату США. Це є передумовою затвердженням Барра на посаді міністра юстиції США повним складом Сенату.

Барра підтримали 12 представників Республіканської партії, проти проголосували 10 сенаторів-демократів.

Демократи стурбовані тим, чи не буде Барр перешкоджати розслідуванню спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори 2016 року в США. Під час слухань у сенатському комітеті в січні Вільям Барр запевнив сенаторів, що дозволить Мюллеру завершити слідство, оприлюднити доповідь, і що у Дональда Трампа не буде можливості «відредагувати» висновки цього розслідування.

Очікується, що кандидатура Барра буде затверджена верхньою палатою Конгресу США, в якій більшість належить республіканцям, вже наступного тижня.

Вільям Барр обіймав посаду голови Міністерства юстиції США за президентства Джорджа Буша-старшого у 1991–1993 роках. У разі остаточного затвердження він стане другим міністром юстиції в адміністрації Дональда Трампа. Президент США відправив у відставку попереднього голову Мін’юсту Джеффа Сешнса в листопаді 2018 року.

XS
SM
MD
LG