Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Бекірова просять російського омбудсмена посприяти його переведенню під домашній арешт


Адвокати просят направити Бекірова під домашній арешт
Адвокати просят направити Бекірова під домашній арешт

Адвокати Олексій Ладін та Іслям Веліляєв звернулися до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням посприяти переведенню кримськотатарського активіста Едема Бекірова з сімферопольського СІЗО під домашній арешт. Про це Ладін розповів в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Захист подав звернення, в якому просить направити до Центрального районного суду Сімферополя клопотання про зміну запобіжного заходу Едему Бекірова з взяття під варту на домашній арешт. Таким чином, захист просить підтвердити позицію Тетяни Москалькової, яку вона висловила на прес-конференції в Києві», – розповів Ладін.

Він також додав, що 17 липня український омбудсмен Людмила Денісова, яка перебуває з робочим візитом в Москві, повинна особисто передати це звернення своїй російської колезі.

«Крім того, ми просимо виконати рішення ЄСПЛ і надати незалежних фахівців-лікарів в області всіх тих захворювань, які у нього є. Це двічі просив ЄСПЛ і, наскільки мені відомо, аналогічні домовленості були досягнуті між Тетяною Москалькової і Людмилою Денісовою», – пояснив юрист.

Читайте також: ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд Бекірова

Житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в’їзді в анексований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова.

Бекіров неодноразово заявляв про свою невинуватість.

Російські слідчі відмовляються шпиталізувати активіста, попри рішення Європейського суду з прав людини.

XS
SM
MD
LG