Доступність посилання

ТОП новини

Білоруські прикордонники заявляють про смерть чоловіка поблизу кордону з Литвою


Литовська прикордонна служба заявила, що не отримувала від білоруської влади інформації про цей випадок
Литовська прикордонна служба заявила, що не отримувала від білоруської влади інформації про цей випадок

На білорусько-литовському кордоні, в районі населеного пункту Беняконі виявили громадянина Іраку, який згодом помер. Про це Державний прикордонний комітет Білорусі повідомив журналістам, передає білоруська служба Радіо Свобода.

За словами представника комітету Антона Бичковського в коментарі «Інтерфаксу», чоловік мав «неслов’янську зовнішність», прикордонники нібито виявили його в тяжкому стані. За його словами, прикордонники намагалися надати йому першу допомогу, але він помер на місці.

При цьому Телеграм-канал pul_1, пов’язаний із Олександром Лукашенком, заявив, що загиблий – мігрант, який повертався з Литви. Лукашенко доручив Слідчому комітету почати розслідування, а також знайти родичів чоловіка і надати їм допомогу в тому, щоб приїхати до Білорусі і забрати тіло.

Водночас литовська прикордонна служба заявила, що не отримувала від білоруської влади інформації про цей випадок.

«Литовські прикордонники дізналися про це, відслідковуючи зміст закордонних медіа і соціальних мереж», – повідомив виданню BNS представник прикордонної служби Литви Рокас Пукінскас.

У 2021 році в Литві різко зросла нелегальна міграція з Білорусі. Олександр Лукашенко говорив, що Мінськ не заважатиме транзиту мігрантів до Європи, оскільки, за його словами, європейські країни «розв’язали гібридну війну» проти Білорусі. У липні в Литві оголосили режим екстремальної ситуації через наплив мігрантів. Тоді ж влада Литви оголосила про будівництво нової стіни на кордоні з Білоруссю.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG