Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі на 2023 рік плануються три військові навчання в рамках ОДКБ


Зустріч російських військових у Білорусі, січень 2023 року. Фото Міноборони Білоусі
Зустріч російських військових у Білорусі, січень 2023 року. Фото Міноборони Білоусі

На території Білорусі цього року планується проведення трьох навчань у рамках Організації договору про колективну безпеку – «Взаємодія», «Ешелон» і «Пошук». Про це заявив генеральний секретар ОДКБ Імангалі Тасмагамбетов після зустрічі з Олександром Лукашенком, повідомляє державне білоруське агентство БелТа.

Генеральний секретар висловив думку, що «солідний багатофункціональний потенціал» ОДКБ дозволяє організації відповідати на широкий спектр сучасних викликів і загроз.

Читайте також: У Білорусі двох «рейкових партизанів» засудили до 22 років в’язниці

«З метою зміцнення наявних спроможностей у військовій сфері передбачені практичні кроки, які, перш за все, спрямовані на забезпечення боєготовності колективних сил організації. У зв’язку з цим цього року на території Білорусі заплановано три навчання – «Взаємодія», «Ешелон» і «Пошук», – повідомив Тасмагамбетов.

Наприкінці 2021 та на початку 2022 року Росія провела спільні з Білоруссю навчання «Союзна рішучість», які завершилися вторгненням в Україну 24 лютого, в тому числі з території Білорусі.

Протягом 2022 та 2023 років у Білорусі практично безперервно тривають російсько-білоруські та виключно білоруські військові маневри.

XS
SM
MD
LG