Доступність посилання

ТОП новини

Прорив щодо Білорусі в останньому пакеті санкцій ЄС поки що не очікується – журналіст


Рікард Йозвяк не очікує цього тижня прориву щодо санкцій проти Білорусі
Рікард Йозвяк не очікує цього тижня прориву щодо санкцій проти Білорусі

Прорив щодо Білорусі в останньому пакеті санкцій ЄС поки що не очікується, повідомив редактор Радіо Свобода в Європі Рікард Йозвяк.

«Останній пакет санкцій ЄС щодо Білорусі залишається в тупику, головним чином через запропоновані винятки для білоруських добрив. Цього тижня я не очікую прориву», – написав він у твіттері.

За його даними, посли ЄС обговорять 10-й пакет санкцій щодо Росії в середу.

Раніше Рікард Йозвяк повідомив, що Білорусь не була згадана в останніх санкційних пакетах Євросоюзу через прохання України. У МЗС України заявили, що повідомлення про прохання України не включати Білорусь в останні пакети санкцій ЄС не відповідають дійсності.

Читайте також: Найбільший у Росії приватний банк може опинитися під санкціями ЄС – Politico

Наприкінці лютого 2022 року частина російських військ, які брали участь у повномасштабному вторгненні на територію України, атакувала українські міста з території Білорусі. Також територія цієї країни використовується російським військовим командуванням як плацдарм для ракетних та авіаційних ударів по Україні. При цьому білоруська армія у бойових діях в Україні участі не бере.

У жовтні Олександр Лукашенко визнав участь Білорусі у війні Росії проти України, але наголосив, що білоруси «нікого не вбивають».

Періодично різні джерела повідомляють, що президент РФ Володимир Путін намагається схилити Олександра Лукашенка до прямої участі у війні.

Українська влада та західні розвідки не бачать ознак того, що Білорусь наразі готується вступити у війну, але не відкидають такий ризик.

XS
SM
MD
LG