Доступність посилання

ТОП новини

«Чергове нагадування» про жорстокість Путіна. У Білому домі відреагували на нові удари РФ по Україні


Джон Кірбі наголосив, що США продовжать надавати Україні все необхідне для захисту
Джон Кірбі наголосив, що США продовжать надавати Україні все необхідне для захисту

У Білому домі засудили чергові масовані удари Росії по Україні.

«Ці напади, яких, за попереднім підрахунком, було кілька десятків, є черговим нагадуванням, як Путін продовжує спроби поставити український народ на коліна та нагадуванням про абсолютну жорстокість ударів по явно цивільних мішенях. З єдиною метою – спричинити людські страждання. Він точно не цілиться по воєнних об’єктах», – заявив під час спілкування з журналістами 5 грудня речник Ради безпеки США Джон Кірбі, якого цитує «Голос Америки».

Кірбі наголосив, що США продовжать надавати Україні все необхідне для захисту.

«Ми у постійному контакті з українцями щодо їхніх потреб, не лише у питанні безпекової допомоги, але, як сказав минулого тижня держсекретар Блінкен, щодо надання додаткових ресурсів для їх енергетичної інфраструктури та роботи з європейцями, щоб надати більше обладнання та технічної допомоги», – сказав він.

Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що нові ракетні удари «чітко пояснюють жорстоку стратегію Росії».

«Ще більше ракетних ударів по цивільній інфраструктурі по всій Україні, які чітко пояснюють жорстоку стратегію Росії: принести свою війну в кожен український дім. Як сказав держсекретар Блінкен: «Спроба Росії використати зиму як зброю – це варварство». Нашим українським друзям: ми – з вами, і ми продовжуватимемо забезпечувати протиповітряну оборону та підтримку енергетичної інфраструктури, яка вам потрібна для перемоги», – написала вона у твітері.

Вдень 5 грудня російські війська здійснили чергову ракетну атаку по Україні. Повітряна тривога тривала три години.

Внаслідок удару 5 грудня, за попередніми даними, загинули четверо людей, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що, попри влучання російських ракет під час масованого обстрілу 5 грудня, енергетична система України «функціонує і залишаться цілісною».

«Були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях», – зазначив він.

Українські сили протиповітряної оборони змогли збити понад 60 із більш як 70 ракет, запущених Росією вдень 5 грудня, повідомив у коментарі Радіо Свобода речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

XS
SM
MD
LG