Доступність посилання

ТОП новини

Бойко пропонує притягнути Реву до кримінальної відповідальності через інтерв’ю ВВС


Юрій Бойко слідом за Юлією Тимошенко зажадав відставки очільника Мінсоцполітики Андрія Реви
Юрій Бойко слідом за Юлією Тимошенко зажадав відставки очільника Мінсоцполітики Андрія Реви

Екс-кандидат у президенти, засновник «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко заявив, що Андрій Рева має бути звільнений із посади міністра соціальної політики України та притягнений до кримінальної відповідальності через свої висловлювання в інтерв’ю ВВС.

«Заяви міністра соцполітики Андрія Реви, який в інтерв’ю BBC World News назвав жителів непідконтрольної частини Донбасу «мерзотою», виходять за всі можливі й неможливі рамки. Це не перша подібна заява держчиновника», – написав Бойко на сторінці у Facebook.

За словами Бойка, його політична сила у найближчі дні зареєструє у Верховній Раді постанову про недовіру нинішньому уряду.

Раніше сьогодні і лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловилася за відставку Реви, який, на її думку, в інтерв’ю ВВС назвав жителів окупованих територій Донбасу «мерзотниками».

Сам міністр Андрій Рева раніше цього тижня стверджував у Facebook, що його слова вирвані з контексту. Міністр запевнив, що в жодному разі не вважає «мерзотниками» тих українських громадян, хто свідомо не допомагає окупантам і які просто стали їх заручниками, винними у ситуації, що склалася.

Кілька засобів інформації з посиланням на опублікований журналісткою ВВС Ольгою Мальчевською сюжет поширили повідомлення про те, що міністр соціальної політики Андрій Рева образив людей, які проживають на окупованих територіях і змушені перетинати лінію розмежування на Донбасі.

XS
SM
MD
LG