Доступність посилання

ТОП новини

Боррель про коронавірус в Україні: проблема не у фінансах, а в доступі до зони конфлікту


Євросоюз закликає «всі сторони конфлікту» надати вільний доступ до таких регіонів гуманітарним вантажам, каже Жозеп Боррель
Євросоюз закликає «всі сторони конфлікту» надати вільний доступ до таких регіонів гуманітарним вантажам, каже Жозеп Боррель

Євросоюз готовий і надалі допомагати Україні протистояти пандемії коронавірусу, однак основною проблемою є доступ гуманітарної допомоги до території, враженої конфліктом. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода сказав верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

«Ми надали достатньо суттєві ресурси для протидії пандемії в Україні. Ми реструктурували підтримку не лише України, а й багатьох інших країн, щоб подолати пандемію. Я вважаю, що вони ефективно протидіятимуть цій новій загрозі, і ми готові збільшити нашу допомогу, якщо знадобиться, але що непокоїть нас найбільше зараз – це можливість доправити гуманітарну та медичну допомогу в регіони, де бойові дії створюють чимало складнощів», – сказав він.

Читайте також: ЄС візьме гроші в борг, щоби позичити їх Україні та ще 9 країнам для боротьби з коронавірусом – Домбровскіс​

За словами верховного представника, Євросоюз закликає «всі сторони конфлікту» надати вільний доступ до таких регіонів гуманітарним вантажам.

«Я не думаю, що проблема в браку фінансових ресурсів. Складність не в цьому. Проблема в тому, щоб отримати доступ до території, куди конфлікт не дає потрапити гуманітарній допомозі», – зазначив Боррель.

22 квітня Офіс президента повідомив, що Європейський союз вирішив надати Україні 1,2 мільярда євро для протидії коронавірусу.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG