Доступність посилання

ТОП новини

Депутатів Бойка і Льовочкіна виключили з фракції «Опозиційний блок» – Вілкул


Депутати Верховної Ради Юрій Бойко (л) і Сергій Льовочкін
Депутати Верховної Ради Юрій Бойко (л) і Сергій Льовочкін

Фракція «Опозиційний блок» виключила зі своїх лав народних депутатів Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна. Про це 20 листопада з трибуни Верховної Ради повідомив співголова фракції Олександр Вілкул.

«Півгодини тому закінчилося засідання фракції, на якому з лав фракцїі було виключено Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна», – сказав Вілкул.

До виключення Бойко був співголовою фракції, а Льовочкін – заступником голови фракції. Про виключення цих депутатів із фракції також ще має оголосити у сесійній залі голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Наприкінці минулого тижня голова політичної ради партії «За життя» Віктор Медведчук повідомив про висунення співголови партії «Опозиційний блок» Юрія Бойка кандидатом у президенти України.

У партії «Опозиційний блок», яка, за твердженнями Юрія Бойка, нібито входить до «Опозиційної платформи – За життя», не коментували цієї заяви.

9 листопада народні депутати Юрій Бойко (фракція «Опозиційного блоку») і Вадим Рабінович (теж фракція «Опозиційного блоку» – з якого він вийшов і створив власну партію «За життя») заявили, що підписали в кулуарах Верховної Ради угоду про створення спільної «Опозиційної платформи – За життя». Угода, серед іншого, передбачає висунення спільного кандидата на виборах президента.

Того ж дня ціла низка інших чільних діячів «Опозиційного блоку» розкритикувала заяву Бойка і Рабіновича про створення спільного політичного проекту з назвою «Опозиційна платформа – За життя» і висунення спільного кандидата на посаду президента України. За їхніми словами, ця заява була особистою ініціативою Бойка, що є співголовою «Опозиційного блоку», і вона не узгоджена з партією і не затверджена її рішеннями.

«Південний схід» України – поняття, яке почав широко застосовувати Кремль навесні 2014 року, коли там сподівалися окупувати всю згадану частину України, яку представляли як нібито єдине російськомовне і проросійське ціле. Віктор Медведчук у своїх публічних виступах часто повторює цю та інші тези Кремля.

Центральна виборча комісія заявила раніше цього тижня, що дочасна агітація на президентських виборах не врегульована законодавчо. Водночас у ЦВК закликали всіх суб’єктів виборчого процесу «утриматися від дочасної агітації» та «неухильно дотримуватися загальновизнаних міжнародних стандартів проведення виборів».

У комісії нагадали, що передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24-й годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Чергові вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Старт виборчої кампанії запланований на 31 грудня 2018 року. З цього дня починається реєстрація потенційних кандидатів у ЦВК і передвиборна агітація. До 9 лютого 2019 року буде оголошено остаточний список претендентів на пост глави держави.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Чорновіл: Кремль хоче бачити в другому турі виборів Тимошенко і Бойка (огляд преси)

Бойко закликав до єдності «Опоблоку» після критики його рішення об’єднатися з Рабіновичем​

Медведчук: ОРДЛО повинні мати власний уряд і парламент, із бойовиками треба домовлятися​

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG