Доступність посилання

ТОП новини

Голова Європарламенту заявив, що Brexit можна відкласти максимум до 18 квітня


Таяні наголосив, що Brexit можна перенести лише на короткий термін
Таяні наголосив, що Brexit можна перенести лише на короткий термін

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні наголосив, що вихід Великобританії з Європейського союзу може бути відкладений максимум до 18 квітня. Про це повідомляє агентство Associated Press.

18 квітня – останній робочий день у Європарламенті перед виборами.

«Я попросив саміт ЄС, щоб відстрочка була якомога коротшою і максимум до 18 квітня», – зазначив Таяні.

20 березня Мей звернулася до Євросоюзу з проханням перенести «Брекзит» із 29 березня на 30 червня.

Голова Європейської ради Дональд Туск повідомив, що вихід Британії можна відкласти за умови позитивного голосування за угоду про «Брекзит» у парламенті Британії.

Він додав, що лідери Європейського союзу 21 березня обговорять пропозицію прем’єра Британії Терези Мей перенести «Брекзит» на 30 червня.

Спочатку вихід Сполученого королівства з ЄС був запланований на 29 березня. Однак британські депутати відкинули план виходу країни з Євросоюзу, представлений Терезою Мей.

При цьому парламент також проголосував проти виходу з ЄС без угоди.

У Брюсселі вважають, що відтермінування «Брекзиту» неприйнятне без конкретного плану з боку британського уряду. Крім цього, для перенесення дати потрібна згода всіх країн-членів ЄС.

Референдум про вихід Великої Британії з Євросоюзу відбувся в червні 2016 року. За вихід з ЄС висловилися близько 52% тих, хто проголосував.

Велика Британія приєдналася до ЄС у 1973 році і може стати першою країною, яка його залишить. Законопроект про «Брекзит» передбачає скасування акту про Європейські співтовариства 1972 року, на підставі якого країна вступила в Європейський союз, а також заміну законів Євросоюзу на британські.

XS
SM
MD
LG