Доступність посилання

ТОП новини

«Це не вуличне шапіто»: Карандєєв пояснив рішення Мінкульту щодо бронювання працівників цирку


Карандєєв розповів, що «Дирекція пересувних циркових колективів України» подала на бронювання 14 осіб
Карандєєв розповів, що «Дирекція пересувних циркових колективів України» подала на бронювання 14 осіб

Хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа, це неповага до людей цієї сфери та «примітивна оцінка їх суспільного значення», написав на своїй сторінці у фейсбуці 8 квітня тимчасовий в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Як можна робити висновки про важливість закладу культури тільки за його назвою? Державне підприємство «Дирекція пересувних циркових колективів України» – не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи», – вважає він.

Карандєєв зауважив, що державне підприємство подало на бронювання 14 осіб.

«Це менше, ніж 10% від загальної чисельності усього колективу! Це 11 виконавців найскладніших циркових жанрів і ще троє технічних працівників, які нероздільно пов’язані з артистами та без участі яких вистави просто не відбуваються», – наголосив Карандєєв.

Тимчасовий в.о. міністра культури та інформаційної політики написав, що це єдиний заклад, що проводить вистави у різних регіонах України, а колектив перебуває у відрядженні 11 місяців на рік.

За словами Карандєєва, з початку повномасштабного вторгнення встановлений урядом алгоритм бронювання працівників сфери культури та медіа не змінювався – міністерство бронює працівників театрів, музичних закладів, цирків без яких робота цих закладів неможлива.

Щодо бронювання від мобілізації працівників медіа, він зауважив, що українські ЗМІ є «джерелом правдивої інформації і опорою національної безпеки України».

Раніше народний депутат України Ярослав Железняк повідомив, що Міністерство культури додало до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, «Пересувний цирк України».

Також міністерство підтвердило, що для працівників телеканалів, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини» працює система бронювання від мобілізації.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум

XS
SM
MD
LG