Доступність посилання

ТОП новини

Мей закликала парламент Британії визначитися з «Брекзитом»


Як заявила Мей ввечері 20 березня, парламентарі мають вибір із трьох варіантів
Як заявила Мей ввечері 20 березня, парламентарі мають вибір із трьох варіантів

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виступила зі зверненням до народу, в якому закликала парламент ухвалити рішення щодо виходу країни з ЄС.

Як заявила Мей ввечері 20 березня, парламентарі мають вибір із трьох варіантів: підтримати її угоду щодо «Брекзиту», погодитися на вихід з ЄС без угоди або відмовитися від виходу взагалі.

Перед цим Мей звернулася до Євросоюзу з проханням перенести «Брекзит» із 29 березня на 30 червня.

Голова Європейської ради Дональд Туск повідомив, що вихід Британії можна відкласти за умови позитивного голосування за угоду про «Брекзит» у парламенті Британії.

Він додав, що лідери Європейського союзу 21 березня обговорять пропозицію прем’єра Британії Терези Мей перенести «Брекзит» на 30 червня.

Спочатку вихід Сполученого королівства з ЄС був запланований на 29 березня. Однак британські депутати відкинули план виходу країни з Євросоюзу, представлений Терезою Мей.

При цьому парламент також проголосував проти виходу з ЄС без угоди.

Великобританія і «брекзит» в хаосі після провалу у парламенті – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

У Брюсселі вважають, що відтермінування «Брекзиту» неприйнятне без конкретного плану з боку британського уряду. Крім цього, для перенесення дати потрібна згода всіх країн-членів ЄС.

Референдум про вихід Великої Британії з Євросоюзу відбувся в червні 2016 року. За вихід з ЄС висловилися близько 52% тих, хто проголосував.

Велика Британія приєдналася до ЄС у 1973 році і може стати першою країною, яка його залишить. Законопроект про «Брекзит» передбачає скасування акту про Європейські співтовариства 1972 року, на підставі якого країна вступила в Європейський союз, а також заміну законів Євросоюзу на британські.

XS
SM
MD
LG