Доступність посилання

ТОП новини

У справі про вбивство Бузини визначили склад присяжних


Місце вбивства журналіста Олеся Бузини, Київ, 16 квітня 2015 року
Місце вбивства журналіста Олеся Бузини, Київ, 16 квітня 2015 року

Шевченківський районний суд Києва визначив п’ять присяжних для розгляду справи про вбивство українського журналіста Олеся Бузини і призначив наступне засідання на 21 серпня.

Троє з них будуть основними, ще двоє – запасними.

Попереднє засідання суду відбулося 15 червня. У прокуратурі заявили, що суд мав вручити присяжним повідомлення про виклик з переліком їх прав та обов'язків за сім днів до засідання, однак цей термін не витримали – автоматизована система суду визначила присяжних 8 червня.

Тоді сторони розкритикували рішення суду перенести засідання майже на два місяці.

7 червня відбулося підготовче засідання в цій справі. Колегія суддів вирішила призначити обвинувальний акт до розгляду по суті судом присяжних. Перед цим засідання переносили кілька разів.

Бузину вбили 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він жив. 18 червня 2015 року за підозрою у вбивстві затримали Андрія Медведька й Дениса Поліщука. Їх арештували. У грудні 2015 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для них на домашній арешт.

Обидва не визнають своєї провини. Адвокати Медведька й Поліщука заявляли про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі обвинувачених.

Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення за обвинуваченням в умисному вбивстві й незаконному зберіганні зброї.

XS
SM
MD
LG