Доступність посилання

ТОП новини

Вагнерівці в Бахмуті змушені покладатися на російські регулярні підрозділи – Череватий


Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях поблизу Бахмута, 23 квітня 2023 року
Українські військові ведуть вогонь по російських позиціях поблизу Бахмута, 23 квітня 2023 року

Найманці приватної військової компанії «Вагнер» все ще складають більшість російських військ у зоні відповідальності Східного угруповання ЗСУ, але вже не можуть функціонувати самостійно – про це в ефірі національного телемарафону 25 квітня заявив речник угруповання Сергій Череватий.

За його словами, ситуація в Бахмуті динамічна і «час від часу змінюється». За словами Череватого, ніде, окрім цього міста, в зоні відповідальності Східного угруповання російські війська більше не ведуть настільки потужних бойових дій. Він оцінив втрати російських військ у Бахмуті в «десятки тисяч».

«Злочинне угруповання «Вагнер» вже не здатне самостійно виконувати бойові задачі, як воно прагнуло це раніше робити, фактично монополізувавши цей напрямок, і все більше використовується як повітряно-десантні підрозділи військ окупанта, сили спеціального призначення. Тому ми розуміємо, що втрати дуже суттєві у ворога. Я думаю, що саме для «Вагнера» – це, напевно, кінцевий рубіж», – сказав Череватий.

Читайте також: Військовий із Бахмуту заперечив інформацію про відведення сил ЗСУ з міста

При цьому, за його словами, найманці «Вагнера» все ще складають більшість сил, які ведуть наступальні дії на Сході:

«До відсотка важко сказати, проте переважна більшість сил, що атакують – це вагнерівці. Проте вони самостійно не здатні виконувати бойові завдання, змушені використовувати регулярні підрозділи».

Про те, що ситуація в Бахмуті залишається напруженою, 23 квітня повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Українські військові, за його словами, не лише обороняють місто, але й здійснюють контрнаступальні дії.

XS
SM
MD
LG