Доступність посилання

ТОП новини

Нові Санжари: МОЗ домовляється з Червоним хрестом про психологічну допомогу евакуйованим – Коваль


Евакуйовані з Китаю в одному з автобусів під час виїзду з Міжнародного аеропорту Харкова, 20 лютого 2020 року
Евакуйовані з Китаю в одному з автобусів під час виїзду з Міжнародного аеропорту Харкова, 20 лютого 2020 року

Міністерство охорони здоров’я вирішує питання надання допомоги психологів людям, які перебувають на обсервації в санаторії «Нові Санжари», повідомив 21 лютого у Верховній Раді заступник голови МОЗ Дмитро Коваль.

«Люди, звісно, будуть потребувати психологічної допомоги, тому наразі відбувається комунікація з Червоним хрестом щодо забезпечення в тому числі психологами, тому що перебувати здоровим людям в обсервації протягом 14 днів досить складно», – сказав він.

За словами Коваля, мешканці обсерватора розселені по двоє людей у номері та забезпечені триразовим гарячим харчуванням, однак їжу готують не в самому санаторії.

Читайте також: Скалецька повідомила, що вже перебуває в медичному центрі «Нові Санжари»

«Їжа готуєтся не в цьому санаторії, вона готується за принципом кейтерингу. Їжу люди приймають з одноразового посуду, який після цього збирається, відповідним чином після знезараження утилізується. Каналізаційна система є окремою, як і водопостачання. Обробка стічних вод відбувається так само, як і в інфекційних лікарнях під час підсиленого режиму», – розповів представник міністерства.

Він також закликав народних депутатів повідомляти МОЗ про «недоліки» утримання евакуйованих, якщо їм стане про них відомо.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, впродовж 14 днів вони перебуватимуть на обсервації в закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

Читайте також: Переселенці з Донецька привезли продукти під санаторій у Нових Санжарах​

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що перебуватиме в санаторії разом з хворими.

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців отримали травми. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини. Більшість із них згодом відпустили.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища.

XS
SM
MD
LG